DF og Danmarksdemokraterne ser mulighed for tørklædeforbud

Kommission, der er nedsat af regering, anbefaler blandt andet at forbyde piger at bære tørklæde i grundskolen.

Pia Kjærsgaard (DF) har længe kæmpet for et tørklædeforbud. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Pia Kjærsgaard (DF) har længe kæmpet for et tørklædeforbud. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti vil nok engang fremsætte et beslutningsforslag om at forbyde tørklæde i folkeskolen.

Det siger udlændinge- og integrationsordfører Pia Kjærsgaard (DF), efter at en kommission nedsat af regering anbefaler at forbyde piger at bære tørklæde i grundskolen.

- Jeg græmmes, når man indimellem ser, og det gør man i Danmark, små piger gå rundt med tørklæde, siger hun.

- Naturligvis skal man ikke gå rundt med tørklæde, når man bor i Danmark. Det er kvindeundertrykkende. Ingen skal fortælle mig, at en pige på ti år selv bestemmer, at hun vil have et tørklæde på, siger Kjærsgaard.

DF har flere gange forgæves forsøgt at få et flertal for tørklædeforbuddet i Folketinget. Men nu øjner Kjærsgaard endnu en mulighed efter kommissionens anbefaling.

Også Danmarksdemokraterne vil komme med et beslutningsforslag om et tørklædeforbud i grundskolen. Det siger formand Inger Støjberg.

- Det nytter ikke noget, at små piger går rundt med tørklæder, som er et symbol på kvindeundertrykkelse. I Danmark er piger og drenge, kvinder og mænd, lige meget værd, siger Støjberg.

Det er "Kommissionen for den glemte kvindekamp", som regeringen nedsatte tidligere på året, der er kommet med anbefalingen.

Kommissionen har til formål at undersøge, hvordan man undgår social kontrol af piger og kvinder i indvandrermiljøer.

Ifølge DF handler det også om at vise respekt over for de kvinder, der ikke vil gå med tørklæde, men som ifølge DF'eren er tvunget til det.

- Tørklædet er et meget klart religiøst symbol, som overhovedet ikke gør, at man viser, at man hører til i Danmark. Vi går ikke med tørklæde i Danmark.

- Jeg synes også, at man skal vise respekt over for de kvinder, som rundt omkring i verden bliver tvunget til at gå med tørklæde, og som kommer ud for de værste ting, hvis de ikke vil have det tørklæde, siger Kjærsgaard.

Hun mener ikke, at det eksempelvis er at udøve social kontrol - altså det man vil forhindre - at forbyde piger at bære tørklæde.

- Der er bare nogle ting, man ikke skal gøre i Danmark. Man må heller ikke gå nøgen ned gennem Strøget. Der er nogle ting, hvor man ikke bare kan sige, at det er social kontrol.

- Det her er en frihed, man skal give kvinderne, og hvis ikke de selv kan finde ud af det, skal der et lovindgreb til, siger Kjærsgaard.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden