Efter nyt Støjberg-parti: Måling viser vælgere i bevægelse

"Øvrige partier" herunder Støjbergs Danmarksdemokraterne står til ti procent af stemmerne i ny måling.

En måling fra Voxmeter indikerer, at Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, mildest talt har skabt bevægelser hos vælgerne.

I målingen står "øvrige partier" herunder Støjbergs Danmarksdemokraterne til at få 10,1 procent af vælgerne.

Målingen er foretaget mellem 27. juni og 3. juli. Dermed er det den første af Voxmeters ugentlige målinger, der har en hel uge, efter at Støjberg annoncerede sit nye parti 23. juni.

Danmarksdemokraterne har endnu ikke fået et partibogstav og en plads på stemmesedlen.

Men det må betragtes som formalia, da partiet har indsamlet over 20.182 vælgererklæringer og har sendt dem til Indenrigsministeriet for at blive godkendt til at stille op til næste valg til Folketinget.

Men da det endnu ikke er sket, figurerer Danmarksdemokraterne i Voxmeters målinger under kategorien "øvrige partier".

I samme måling som "øvrige partier" står til ti procent af stemmerne, må en række andre partier konstatere en vis tilbagegang sammenlignet med bare en måned siden.

Dansk Folkeparti er i målingen i nærheden af spærregrænsen på to procent, omend lige over på 2,2 procent. Til sammenligning stod partiet for en måned siden til omkring fem procent.

De 2,2 procent er det laveste Dansk Folkeparti nogensinde er målt til af Voxmeter.

Også Venstre, der for en måned siden stod til 17,2 procent i en Voxmeter-måling, står i den seneste måling til 13,6 procent.

Partiernes relative styrkeforhold er forbundet med en vis statistisk usikkerhed på op til 2,9 procentpoint i begge retninger.

Blot otte dage efter, Inger Støjberg annoncerede Danmarksdemokraterne, rundede hun den magiske grænse på 20.182 bekræftede vælgererklæringer.

Partiet har endnu ingen medlemmer, da man indtil videre kun kan støtte partiet. Men lørdag blev det annonceret, at Pernille Roth bliver partiets næstformand.

Hun er tidligere formand for Venstre i Nordjylland, men meldte sig ud af partiet i februar sidste år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.