Fra leder-opgør til Folketinget: Scavenius valgt for Alternativet

Efter lederdyst, exit og comeback er Theresa Scavenius valgt for Alternativet.

Theresa Scavenius bliver en af Alternativets nye ansigter i Folketinget. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Theresa Scavenius bliver en af Alternativets nye ansigter i Folketinget. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Alternativet overlevede tirsdag i Folketinget efter en valgperiode, hvor fire ud af fem folketingsmedlemmer forlod partiet. Derfor skal der samles en ny gruppe, og et af medlemmerne bliver Theresa Scavenius, der tidligere forsøgte at blive politisk leder for partiet.

Det står klart, efter at stemmerne er talt op i Nordjylland. Her stillede Scavenius op for Alternativet, som hun ellers tidligere brød med, og hun har fået partiets mandat her.

Da Alternativet i 2019 skulle finde partistifter Uffe Elbæks afløser som politisk leder, meldte Theresa Scavenius sig som en af kandidaterne. Hun blev toer i ræset bag Josephine Fock og foran folketingsmedlem Rasmus Nordqvist, som senere gik til SF.

Året efter valgte Scavenius at forlade Alternativet for at stifte sit eget parti, Momentum.

Partiet levede dog aldrig rigtig op til sit navn og fik ikke indsamlet underskrifter nok til at komme på stemmesedlen.

I oktober nedlagde Scavenius partiet og vendte tilbage til Alternativet, hvor hun blev folketingskandidat i Nordjylland. Her får hun altså nu Alternativets ene mandat.

Alternativet overlevede tirsdag efter en valgperiode, hvor målingerne oftest sendte partiet langt ud af Folketinget.

I august 2021 stod partiet til 0,0 procent i en meningsmåling fra Voxmeter.

- Jeg er selvfølgelig vildt glad, siger den politiske leder, Franciska Rosenkilde.

- Også fordi målingerne er gået frem de sidste par dage på en måde, så jeg er blevet rigtig stolt og glad for alt det, vi har knoklet for.

Alternativet har fået seks pladser i Folketinget. Da Torsten Gejl var det eneste folketingsmedlem, der blev i partiet, betyder det, at en række nye alternativister kommer ind.

Udover Scavenius bliver det blandt Helene Liliendahl Brydensholt fra Nordsjællands Storkreds og Sascha Faxe fra Sjællands Storkreds.

Derudover er den politiske leder Franciska Rosenkilde stillet op i Københavns Storkreds, hvor Alternativet har gik fra 6,5 procent til 9,4 procent af stemmerne og derfor har fået to mandater.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.