EL-profil trækker sig fra kommunal post efter valg til Folketinget

Pelle Dragsted er valgt til Folketinget, og EL-partiregler gør, at han stopper sit virke på Frederiksberg.

Pelle Dragsted kunne både ved kommunalvalget sidste år og ved folketingsvalget tirsdag glæde sig over høje personlige stemmetal. Enhedslistens interne regler betyder imidlertid, at han siger farvel til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. (Arkivfoto). <i>Nils Meilvang/Ritzau Scanpix</i>

Pelle Dragsted kunne både ved kommunalvalget sidste år og ved folketingsvalget tirsdag glæde sig over høje personlige stemmetal. Enhedslistens interne regler betyder imidlertid, at han siger farvel til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. (Arkivfoto). Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Enhedslisten-profilen Pelle Dragsted trækker sig fra kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune, efter at han er blevet valgt ind i Folketinget.

Det meddeler han fredag.

- Enhedslisten accepterer ikke dobbeltmandater, så jeg er nødt til at trække mig fra kommunalbestyrelsen.

- Det sagde jeg også klart, da jeg stillede op. At jeg ville tilbage til Folketinget, hvis det blev muligt, skriver Pelle Dragsted i en sms til Berlingske.

Han sagde allerede før kommunalvalget sidste år, at Folketinget var hans førsteprioritet.

- Derfor har jeg også sagt meget klart, at hvis jeg ender med at blive valgt til Folketinget i den periode, jeg sad i kommunalbestyrelsen, ville jeg være nødt til at trække mig derfra, sagde Pelle Dragsted i april sidste år til Berlingske.

- Jeg siger det helt åbent, for så kan folk selv tage stilling til, om de synes, det giver mening at stemme på mig alligevel, tilføjede han.

Det syntes vælgerne åbenbart, for ved kommunalvalget i november sidste år bragede Pelle Dragsted ind i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg med 4198 personlige stemmer.

Hans personlige stemmetal blev kun overgået af daværende borgmester i Frederiksberg Kommune Simon Aggesen (K).

Ved folketingsvalget tirsdag opnåede Pelle Dragsted 14.129 personlige stemmer i Københavns Storkreds, som er en højborg for Enhedslisten.

Han blev dermed den Enhedslisten-politiker, der opnåede det højeste personlige stemmetal ved folketingsvalget.

Enhedslisten gik alligevel tilbage fra 13 til ni mandater ved valget.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.