Ellemann vil teste Mette Frederiksens reformvillighed

Venstre afviser lige som statsministeren at nedlægge regionerne, som Moderaterne ellers ønsker.

Lige som fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) er også Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, afvisende over for Moderaternes ønske om at nedlægge de fem regioner for at skabe et mere sammenhængende dansk sygehusvæsen.

- Jeg tror ikke, at løsningen på udfordringerne i sundhedsvæsenet er at foretage sådan en administrativ omlægning, siger Ellemann før regeringsforhandlinger om sundhed mandag på Marienborg.

Moderaterne med tidligere Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen som politisk leder ønsker at nedlægge regionerne. Men det ser altså ud til, at det bliver meget svært at skabe politisk opbakning til det.

Venstre præsenterede i forbindelse med valgkampen sit sundhedsudspil, og partiet gik til valg på at bruge seks milliarder kroner i 2023 og 2024.

Pengene skal ikke mindst bruges på et såkaldt fastholdelsestillæg på op til 20.000 kroner til eksempelvis sygeplejersker, jordemødre, sosu'er og andet sundhedspersonale.

Jakob Ellemann-Jensen vil "lytte til, hvad regeringen siger".

- Vi kommer til at teste dem på den reformvillighed, som regeringen viste i løbet af valgkampen, eller gav udtryk for. Er der et ønske om at lave reformer i Danmark? spørger han.

Jakob Ellemann-Jensen afviste under valgkampen kategorisk, at Venstre vil indgå i en regering med Socialdemokratiet.

Helt lavpraktisk skyldtes det, at han ikke havde tillid til Mette Frederiksen, som han har beskyldt for at være magtfuldkommen og ikke til at stole på.

Resultatet ved folketingsvalget tirsdag i sidste uge efterlod imidlertid Venstre som næsten halveret med kun 23 mandater. De blå partier måtte se rød blok sikre et snævert flertal på 90 mandater.

Siden har Ellemann ikke direkte afvist, at Venstre kan gå med i en regering.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.