Engell: Danmarksdemokraterne risikerer at blive et nyt DF

Det kan blive en udfordring for Støjbergs parti, at partiets otte folketingsmedlemmer er tidligere DF'ere.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mange tidligere DF-folketingsmedlemmer på Danmarksdemokraternes kandidatliste risikerer ifølge politisk kommentator Hans Engell at få partiet til at ligne en ny version af Dansk Folkeparti.

- Det ser ud som en omgang DF 2.0. Partiet risikerer at blive præget af DF's måde at drive politik på. Det kan blive et problem på de punkter, hvor Inger Støjberg repræsenterer en anden linje, siger han om partiformanden for Danmarksdemokraterne.

I alt er der tale om syv afhoppere, der indtil tidligere i år sad i Folketinget for Dansk Folkeparti.

Det gælder Lise Bech, Dennis Flydtkjær, Hans Kristian Skibby, Karina Adsbøl, Søren Espersen, Jens Henrik Thuesen Dahl og Peter Skaarup.

Desuden er løsgænger Bent Bøgsted også blevet medlem af partiet. Den tidligere DF'er genopstiller dog ikke ved næste valg.

Hans Engell understreger dog, at den uro, som afhopperne har oplevet i deres tidligere parti, formentligt vil gøre det nemmere for dem at indrette sig efter Støjbergs politik.

- DF-afhopperne er gået ind i partiet på hendes præmisser. Brændt barn skyr ild, og derfor vil de tidligere DF'ere formentligt orientere sig mod Støjberg, siger Hans Engell.

Folketingsmedlemmers fortid i DF kan ifølge Engell også være en styrke for Danmarksdemokraterne.

- Fordelen ved, at der kommer mange ind i partiet med en baggrund i DF, er, at hun får nogle professionelle politikere ind i partiet fra starten. De kan og kender politik, siger Hans Engell.

Ifølge kommentatoren er der ikke meget overraskende over Inger Støjbergs kandidatliste.

- Der er hverken store stemmeslugere eller overraskelser på listen, men jeg er imponeret over, hvor hurtigt hun har stillet med en liste med relativt stor bredde, siger han.

Listen over de 30 folketingskandidater afslører dog, at Inger Støjberg kommer til at stille op i Nordjylland.

Det er samme storkreds som statsminister Mette Frederiksen (S). Det er ifølge Hans Engell helt bevidst, at Inger Støjberg har valgt at stille op i samme kreds som landets nuværende statsminister.

- Støjberg er bedst, når der er slagsmål i farvandet – en valgkamp mod socialdemokraternes formand tiltaler hende.

- Mette Frederiksen er en dominerende figur i Nordjylland, og en valgkamp mod hende kan være med til at bidrage til Støjbergs synlighed, siger Engell.

Næste folketingsvalg skal afholdes senest i juni 2023.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.