Engell: Kritik af regering er i den røde ende af skalaen i Minksag

Røde og blå partier står hårdt over for hinanden i Minksag, og politisk efterspil er uvist, siger kommentator.

Møde i Folketingets Granskningsudvalg, hvor Minkkommissionens beretning afleveres på Christiansborg. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Møde i Folketingets Granskningsudvalg, hvor Minkkommissionens beretning afleveres på Christiansborg. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er en ekstrem hård kritik, som regeringen og flere centrale embedsmænd får ifølge de første meldinger om Minkkommissionens beretninger.

Det siger politisk kommentator Hans Engell.

- Vi er oppe i den røde ende af skalaen, siger han.

Det fremgår blandt andet i dele af beretningerne, at Statsministeriet har handlet "meget kritisabelt i forløbet" i Minksagen, mens Fødevareministeriet får endnu hårdere kritik.

Også Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, får heftig kritik for sin ageren i sagen, ligesom det er tilfældet for Rigspolitiets øverste chef, Thorkild Fogde, og daværende chef i Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard.

Ifølge Hans Engell er konsekvenserne af Minkkommissionens beretninger, der er afleveret til Folketingets Granskningsudvalg torsdag, for tidligt at spå om.

Det kommer an på det politiske efterspil i Folketinget, siger han.

- De røde og blå partier står benhamrende hårdt mod hinanden i den her sag.

- Regeringen og de røde partier vil gerne have sagen overstået hurtigt med en beretning, hvor de blå partier vil have advokater til at gennemgå sagen og i sidste ende måske en rigsret, siger Hans Engell.

Han siger videre, at statsminister Mette Frederiksen (S) i en række af de afgørende punkter "klarer frisag med et strøget mål" trods den alvorlige kritik.

Hans Engell tilføjer, at det dog vil være urealistisk, at sagen bliver afsluttet med en beretning, da sagen formentlig kommer til at fylde en del i eftertiden og i en kommende valgkamp.

Ligeledes vurderer han, at kritikken af embedsmændene er ekstrem alvorlig.

- Det her kan godt koste embedsmænd hovedet, siger den politiske kommentator.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.