Engell: R sætter S pistol for panden for at komme i regering

De Radikale gentager trussel om at vælte regeringen for at komme med i den, mener kommentator.

De Radikale mener, at Socialdemokratiet er magtfuldkommen og truer derfor med at vælte regeringen, hvis der ikke udskrives valg. Og så skal regeringen indlemme flere partier - for eksempel De Radikale.

Det er et koncept, der kun giver mening, hvis man er radikal, mener politisk kommentator Hans Engell.

- Den radikale strategi kan kun forstås af radikale mennesker. Alle andre vil sige, at man ikke kan sætte en pistol for statsministerens pande og bagefter sige, at man gerne vil i regering med hende. Den hænger ikke sammen, siger han.

Politisk leder Sofie Carsten Nielsen gentager fredag aften truslen om, at De Radikale vil vælte regeringen, hvis den ikke udskriver valg senest 4. oktober, når Folketinget åbner igen.

Det siger hun til flere medier, selv om hun allerede for en måned siden kom med truslen første gang. Det kan kun skyldes én ting, mener Hans Engell.

- De er lidt bekymrede for, om den er feset ind.

- De Radikale havde forventet en meget kraftigere reaktion fra både Mette Frederiksen, SF, de blå partier og medierne, siger han.

Det kan let fremstå som om, at De Radikale vil gøre alt for at komme i regering.

- Når jeg siger, det virker desperat, er det fordi, det vidner om, at De Radikale er meget optaget af at komme i regering hurtigst muligt, siger Engell.

De Radikale mener, at luften skal renses, og at der skal et folketingsvalg til.

- Man er nødt til at kunne dele magten og inddrage mange flere i den. Ellers bliver det magtfuldkomment, og det synes jeg, at etpartiregeringen har vist, siger Sofie Carsten Nielsen til Ritzau.

Hun opfordrer til, at der dannes en bred regering med blå og røde partier.

De Radikale har tidligere nydt godt af at kunne pege på en rød eller en blå statsminister, men det er ikke muligt mere, mener Engell.

Hverken Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige eller Danmarksdemokraterne, der tilhører blå blok, vil i regering med De Radikale.

Også Venstre har afvist det.

- Hvis de vil tilbage i regering, kan det kun blive med Socialdemokratiet. Og dem truer de med at vælte. Det skylder de en forklaring på, siger Engell.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Skudepisode i Aalborg: Tyder på internt opgør i det kriminelle miljø
Luk