Enhedslisten kræver orientering om FE-sag fra ministre

Folketinget skal orienteres om sagen om den fængslede spionchef Lars Findsen, mener Enhedslisten.

Enhedslisten har bedt om en orientering i Det Udenrigspolitiske Nævn fra regeringen i sagen om den varetægtsfængslede chef i Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen.

Det siger partiets forsvarsordfører Eva Flyvholm.

- Det er klart, at vi skal ikke blande os i sagen. Den skal have lov til at køre i retssalen, som en retssag skal. Men vi skal have det at vide, som vi kan få at vide om sagen, siger hun.

Eva Flyvholm mener også, at der er behov for at få at vide, hvordan regeringen vil stramme op på kontrollen med efterretningstjenesterne i Danmark.

- Det her er en kæmpestor sag, som både påvirker befolkningen i Danmark og også relationen til nabolandene, siger hun.

Lars Findsen blev sammen med tre andre nuværende og tidligere ansatte i Forsvarets Efterretningstjeneste og Politiets Efterretningstjeneste sigtet i en sag om lækage i december sidste år.

Den præcise sigtelse kendes ikke, da sagen ved retten er foregået bag dobbeltlukkede døre.

To andre blev også varetægtsfængslet, men de er siden løsladt.

Lars Findsen var i forvejen fritaget for tjeneste på grund af en alvorlig kritik, som Tilsynet med Efterretningstjenesterne rejste af Forsvarets Efterretningstjeneste i 2020.

En kommission, som undersøgte kritikken, frikendte i december Forsvarets Efterretningstjeneste og topchefer i tjenesten - blandt andet Lars Findsen - i den pågældende sag.

/ritzau/