Enhedslisten vil fremsætte lovforslag om børnetilskud

Enhedslisten vil stemme et lovforslag om børnetilskud igennem, mens regeringsforhandlingerne er i gang.

Lovforslaget om børnetilskud har en gang været fremsat i Folketingssalen. Det skete dog samtidig med, at Mette Frederiksen udskrev valg, og blev derfor ikke stemt igennem den gang, selv om der var et flertal for det. <i>Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix</i>

Lovforslaget om børnetilskud har en gang været fremsat i Folketingssalen. Det skete dog samtidig med, at Mette Frederiksen udskrev valg, og blev derfor ikke stemt igennem den gang, selv om der var et flertal for det. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Regeringsforhandlinger er i gang, men alligevel melder Enhedslisten ud, at de ønsker at fremsætte et lovforslag i Folketingssalen.

Forslaget drejer sig om et børnetilskud, der står til at udløbe ved årsskiftet. Indtil videre har det været et midlertidigt tilskud, men i sommer blev der aftalt en permanent ordning.

Den ordning gælder dog først fra 2024. Derfor skulle den midlertidige ordning forlænges.

- Rigtigt mange udsatte familier og fattige børn står i en dybt alvorlig situation ved årsskiftet, siger Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, til Jyllands Posten.

Lovforslaget har en gang været fremsat af Socialdemokratiet selv. Det skete i samme sekund, som Mette Frederiksen udskrev valget den 5. oktober og blev derfor ikke stemt igennem.

Mai Villadsen siger til Ritzau, at hun forventer forslaget stemmes igennem.

- Derfor så fremsætter vi nu i Enhedslisten det samme forslag og hjælper på den måde gerne Socialdemokratiet.

- Jeg regner selvfølgelig med, at alle de aftalepartier stemmer for det forslag, vi har lavet i fællesskab, og som der er et flertal for i Folketinget, siger Mai Villadsen.

Fremsættelsen af lovforslaget sker, mens Mette Frederiksen og Socialdemokratiet er i gang med forhandlingerne om den kommende regering.

- Mette Frederiksen indgik en aftale før valget, hvor der også efter valget er et flertal for den aftale. Så er god kutyme og forhandlingsskik på Christiansborg, at man gennemfører det, man har lovet.

- Sådan plejer det at være, og det forventer jeg også, at de gør. Derfor synes jeg, det er rigtig enkelt for Socialdemokratiet at gennemføre det her sammen med det rød-grønne flertal og hjælpe de her mennesker, siger Villadsen.

Enhedslistens politiske ordfører mener ikke, at dette skal ses som en måde at lægge pres på Mette Frederiksen i forhold til de igangværende regeringsforhandlinger.

- For os handler det her ikke om bogstavkombinationer eller politiske drillerier.

- Det handler om, at tusindvis af udsatte familier risikerer at få det meget sværere på grund af de her langstrakte regeringsforhandlinger, hvor man bare må sige, at regeringen ikke virker til at have særlig travlt, siger Villadsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.