EU-topembedsmand ny departementschef i Udenrigsministeriet

Tranholm-Mikkelsen, nuværende højre hånd for EU-præsidenten, bliver departementschef i Udenrigsministeriet.

Nuværende generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, indstilles til at blive departementschef i Udenrigsministeriet.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeppe er en internationalt anerkendt topdiplomat med et imponerende internationalt netværk på højeste niveau.

- Han har gennem en lang karriere i udenrigstjenesten, Statsministeriet og senest i EU vist, at han kan bestride topstillinger og repræsentere Danmark på bedst mulig vis, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i pressemeddelelsen.

Jeppe Tranholm-Mikkelsen den højest placerede dansker i EU-systemet, hvor han som generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union er højre hånd for EU-præsidenten.

Han har en lang og glorværdig karriere i udenrigstjenesten bag sig. I flere år var han Danmarks ambassadør i Kina og skulle have været ambassadør i USA - den måske mest attraktive post i diplomatiets verden.

Et tilbud om at blive højre hånd for EU-præsidenten i 2015 gjorde dog, at han i stedet for tog den post.

- Den nuværende internationale situation understreger endnu en gang de udenrigspolitiske vilkårs betydning for udviklingen af det danske samfund.

- Det er en ære for mig at få lov til at bidrage til håndteringen heraf og betjene Udenrigsministeriets ministre i arbejdet med at gennemføre regeringens politik, siger Jeppe Tranholm-Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Posten som departementschef blev forladt af Lars Gert Lose tidligere i år. Han forlod den til fordel for et job som chef for "Global Public Affairs" hos Copenhagen Infrastructure Partners.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.