Fagbevægelsen foreslår ny kontrol af arbejdsmarkedet

Fagbevægelsen ønsker ny kontrol af arbejdsmarkedet. Det skal blandt andet hjælpe udlændinge, siger formand.

Lizette Risgaard, som er formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), foreslår, at der etableres en ny kontrolenhed til arbejdsmarkedet. (Arkivfoto). <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Lizette Risgaard, som er formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), foreslår, at der etableres en ny kontrolenhed til arbejdsmarkedet. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Fagbevægelsens Hovedorganisation ser et behov for, at kontrollen med det danske arbejdsmarked bliver samlet i en central enhed.

Det skriver Politiken.

Organisationen mener ikke, at kontrollen fungerer effektivt nok, når den er spredt ud på forskellige offentlige myndigheder.

- Når vi kigger på den myndighedsindsats, der er i dag, så er den slet ikke god nok, uddyber formand Lizette Risgaard over for Ritzau.

Hun mener, at de myndigheder, der står for kontrollen er så pressede, at de ikke får gennemført kontrolbesøg ofte nok.

- En fælles myndighedsindsats vil gøre på en hel anden måde, at man kan undgå, at der er mange af de udlændinge der arbejder i Danmark, der bliver misbrugt, siger hun.

Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen, politiet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration står i dag for kontrollen.

Lizette Risgaard ser det som en mulighed at samle medarbejdere fra de myndigheder, der arbejder med området, til den kontrolenhed, som fagbevægelsen foreslår.

- Det ville da være rigtigt at samle dem, fordi de både har en indsigt i området, og de kan være med til at sikre, at man kommer hele vejen rundt, siger hun.

Fagbevægelsens Hovedorganisation mener, at der bør afsættes yderligere 100 millioner årligt til kontrol.

Selv om der er kommet flere sager frem om dårlige arbejdsforhold i Danmark, betyder det ikke, at kontrollen fungerer efter hensigten. Det siger Lizette Risgaard.

Hun påpeger, at kontrollen kun opdager nogle af sagerne.

- Men andre gange er det fordi, at der er udenlandsk arbejdskraft, som til sidst får fortalt det her til blandt andet fagbevægelsen, tilføjer hun.

Til Politiken siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), at han kan se tydelige resultater af myndighedernes fælles indsats.

- Men vi er klar til at diskutere alle forslag, der yderligere kan forbedre indsatsen mod social dumping og andre angreb på den danske model, siger ministeren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden