Fejl med Kofods flyrejser koster over halv million kroner

Udenrigsministeriet har begået fejl, erkender ministeriet, i forbindelse med nogle af ministerens flyrejser.

Der har været rod i regnskaberne med nogle af udenrigsminister Jeppe Kofods (S) rejser. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Der har været rod i regnskaberne med nogle af udenrigsminister Jeppe Kofods (S) rejser. (Arkivfoto). Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Udenrigsministeriet beklager fejl i forbindelse med udenrigsminister Jeppe Kofods (S) flyrejser.

Det skriver B.T.

Sagen drejer sig om flere flyrejser med privatfly i 2019 og 2020 til ministermøder, hvor Udenrigsministeriet kunne have fået EU til at betale for rejserne, men hvor det ikke er sket.

Og det er skidt, lyder det fra Erik Brøgger Rasmussen, der er direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Det er dybt beklageligt, at vi ikke har anmodet om refusion hos EU. Det er ikke godt nok, længere er den ikke

- Vi har etableret nye procedurer for at sikre, at man ikke begår lignende fejl med ansøgning af refusion igen, siger Erik Brøgger Rasmussen til B.T.

Fejlen har ifølge Udenrigsministeriet kostet i alt 567.591 kroner.

Ministeriet oplyser til B.T., at det ikke længere er muligt at søge om refusion for Kofods EU-rejser i 2019 og 2020, da regnskaberne allerede er opgjort.

Udenrigsministeriet tilføjer desuden, at det vurderes, at "samtlige rejser til EU's udenrigsministermøder i 2019 og 2020 ville være blevet refunderet, hvis man havde sendt anmodningerne i tide. Dette gælder også de rejser, der blev gennemført med chartret fly".

B.T. skriver, at ministeriet ifølge reglerne skal søge om refusion, hvis der er en udgift, der er berettiget til refusion, så skattekronerne ikke bruges unødvendigt.

Per Nikolaj Bukh, professor i offentlig økonomistyring ved Aalborg Universitet, udtaler til B.T., at det er en pinlig sag for Udenrigsministeriet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden