Flydtkjær forlader DF som fjerde folketingsmedlem på to dage

Dennis Flydtkjær følger trop og forlader Dansk Folkeparti. Tidligere lørdag meddelte Søren Espersen det samme.

Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti forlader partiet, fordi det politiske arbejde er blevet overskygget af skænderier og ballade. Han fortsætter som løsgænger, men er ikke klar til at springe direkte ind i et andet parti. (Arkivfoto). <i>Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix</i>

Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti forlader partiet, fordi det politiske arbejde er blevet overskygget af skænderier og ballade. Han fortsætter som løsgænger, men er ikke klar til at springe direkte ind i et andet parti. (Arkivfoto). Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Dennis Flydtkjær har meldt sig ud af partiet.

Det skriver han i en pressemeddelelse.

- I de sidste par år er det politiske i partiet blevet overskygget af interne læk fra møder, interne skænderier og udhængning af partikolleger i pressen. Det har fjernet fokus fra de politiske budskaber og arbejde.

- Oven i det har jeg oplevet en dårlig organiseret hverdag på Christiansborg, hvor ressourcerne bruges på de få, mens andre har måttet klare sig selv, lyder det blandt andet fra Flydtkjær.

Flydtkjær fremgår heller ikke længere af oversigten over folketingsmedlemmer på Dansk Folkepartis egen hjemmeside.

Flydtkjær har været medlem af partiet i 22 år. I den tid har han forsøgt at holde sig ude af magtkampene, uddyber han over for Ritzau.

- Det er ikke mig, der har stået i medierne og skældt de andre ud. Men det har stået på i flere år, og jeg troede egentlig oprigtigt, at der efter formandsskiftet ville komme ro på, og det kom der også i perioder.

- Men det bliver ved med at komme tilbage. Derfor har jeg mistet troen på, at det kan blive et fælles projekt, siger han.

Han understreger, at beslutningen langtfra er en lettelse at træffe.

- Jeg har været i tvivl, været frustreret og ked af det og har ondt i maven. Der var en, der ringede og ønskede mig tillykke. Men det er ikke et tillykke. Det siger man, når man har haft en sejr. Det er det modsatte for mig, siger han.

Han vil ikke sætte navne på, hvem der bærer ansvaret for den interne uro.

- Så bidrager jeg til det, som jeg netop siger er blevet for meget for mig. Det vil ikke give mening at begynde at svine andre til på vejen ud.

- Jeg tror, det er åbenlyst for mange, at det har været en selvdestruktiv spiral, hvor man har taget kampene eksternt i stedet for internt. Det vinder man ikke på i politik.

Han er det fjerde folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, der forlader partiet på to dage.

Fredag meddelte Peter Skaarup og Jens Henrik Thulesen Dahl deres afgang. De er begge interesserede i at tilslutte sig Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne.

Lørdag morgen fulgte Søren Espersen trop og meldte sig ud af DF. Hvad hans fremtid bringer er dog uvist.

Det samme gælder Dennis Flydtkjær, der fortsætter som løsgænger.

- Jeg vil ikke udelukke det (medlemskab af Danmarksdemokraterne, red.), for det lyder indtil videre fornuftigt. Men det er meget overordnet indtil videre, så jeg vil holde øje med det.

- Lige nu er jeg mættet, fordi det har været frustrerende at slås med hinanden i stedet for at kæmpe en fælles kamp. Så jeg håber, at lysten til politik kommer tilbage, når jeg nu får lidt luft, siger han.

Med Flydtkjærs exit er der nu flere forhenværende DF-medlemmer i Folketinget, end der er nuværende.

Gruppen er skrumpet fra 16 folketingsmedlemmer til nu seks.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.