Fungerende klimaminister repræsenterer Danmark ved klimatopmøde

Danmarks fungerende klimaminister, Dan Jørgensen (S), rejser 12. november til klimatopmødet COP27 i Egypten.

Fungerende klimaminister Dan Jørgensen (S) skal repræsentere Danmark ved COP27 i Sharm el-Sheikh i Egypten. Han vil, på grund af igangværende regeringsforhandlinger, deltage med udgangspunkt i EU's overordnede linje. (Arkivfoto). <i>Emil Helms/Ritzau Scanpix</i>

Fungerende klimaminister Dan Jørgensen (S) skal repræsentere Danmark ved COP27 i Sharm el-Sheikh i Egypten. Han vil, på grund af igangværende regeringsforhandlinger, deltage med udgangspunkt i EU's overordnede linje. (Arkivfoto). Emil Helms/Ritzau Scanpix

Fungerende klimaminister Dan Jørgensen (S) repræsenterer Danmark ved FN's klimatopmøde, COP27, der afholdes i Egypten.

Det oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

Han ankommer 12. november og deltager frem til topmødets afslutning. Efter planen slutter COP27 18. november, men ofte trækker det ud.

Det har længe været uafklaret, om en dansk minister ville deltage ved klimatopmødet. Det skyldes, at der i øjeblikket er regeringsforhandlinger i Danmark, og Dan Jørgensen er dermed blot fungerende klimaminister.

Men "deltagelse på ministerniveau vurderes at være nødvendigt for at varetage om danske udenrigspolitiske og klimapolitiske interesser, lyder det i pressemeddelelsen.

Den fungerende regering vil være tilbageholdende med politiske budskaber, da der er ved at blive lavet en ny regering.

Blandt andet sker der forhandlinger på Marienborg, hvor fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) hele mandagen har haft en del af folketingets partier forbi.

Dan Jørgensens deltagelse vil have udgangspunkt i EU's overordnede linje, som blev vedtaget af EU's Miljø- og klimaråd den 24. oktober.

Folketingets partiledere er blevet orienteret om, at den fungerende klimaminister deltager ved COP27.

Ifølge State of Green, som er en organisation, der arbejder for at fremhæve danske løsninger på det grønne område, sender Danmark i år en delegation på 30 mennesker til klimakonferencen i Egypten.

Det skulle være den største danske delegation ved en COP nogensinde. Deltagerne er blandt andet ngo'er, ingeniører og grønne investorer.

COP27 blev indledt søndag. De første par dage har altså være uden deltagelse på politisk niveau. Danmark deltager, som ved tidligere COP'er med en embedsmandsdelegation.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.