Glad Rabjerg Madsen vil være minister for sammenhængskraft

Der skal ikke være store områder kun med akademikere eller personer på overførselsindkomst, siger ny minister.

Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) overtager fra Kaare Dybvad Bek (S) ved ministeroverdragelse i Indenrigs- og Boligministeriet i København mandag den 2. maj 2022. <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) overtager fra Kaare Dybvad Bek (S) ved ministeroverdragelse i Indenrigs- og Boligministeriet i København mandag den 2. maj 2022. Philip Davali/Ritzau Scanpix

Christian Rabjerg Madsen (S) ser det som en af sine vigtigste opgaver som ny indenrigs- og boligminister at sikre sammenhængskraften i Danmark.

Derfor har han allerede taget titlen som "minister for sammenhængskraft" til sig. En titel, som statsminister Mette Frederiksen (S) gav ham tidligere på dagen.

- Det er min ambition, at vi fortsætter med at levere på de retninger, som er givet af Kaare (Dybvad Bek, red.), og også det regeringsprojekt, jeg nu træder ind i, siger Christian Rabjerg Madsen.

Sammenhængskraften handler for den nye minister om, at der skal være boliger for alle, og at der ikke er kæmpestore områder, hvor der kun bor rige akademikere eller mennesker på overførselsindkomst.

Den afgående indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek (S), lægger ikke skjul på, at det er vemodigt at sige farvel til ministeriet.

Han bliver set som en af Socialdemokratiets chefideologer, og han har formået at gøre boligpolitik til værdipolitik.

Nu er det så Christian Rabjerg Madsen, som skal overtage opgaven med at skabe mere balance mellem land og by, udflytte statslige arbejdspladser og arbejdet med at skaffe flere almene boliger.

Traditionen tro giver den afgående og den nye minister hinanden en gave. Af Kaare Dybvad Bek får Christian Rabjerg Madsen en murerske og en murerspand med hentydning til, at der mangler håndværkere til at bygge boliger.

Christian Rabjerg Madsen skal som indenrigs- og boligminister også inden længe spille en vigtig rolle i økonomiforhandlingerne mellem regeringen og kommunerne.

I år bliver det en helt særlig opgave, fordi kommunerne står over for at skulle håndtere et stort pres fra de mange fordrevne ukrainere, der ventes at komme til Danmark.

Christian Rabjerg Madsen har de seneste tre måneder være politisk ordfører i Socialdemokratiet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden