Hans Engell: Det trækker op til DF-exit for Thulesen Dahl

DF's eksformand ligner en, der er på vej over i det parti, som Støjberg formentlig etablerer, vurderer Engell.

Morten Messerschmidt (DF) kunne onsdag aften diskutere forsvarsforbehold med statsminister Mette Frederiksen (S), men han skulle også svare på mange spørgsmål om Kristian Thulesen Dahls fravær. <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Morten Messerschmidt (DF) kunne onsdag aften diskutere forsvarsforbehold med statsminister Mette Frederiksen (S), men han skulle også svare på mange spørgsmål om Kristian Thulesen Dahls fravær. Philip Davali/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis eksformand Kristian Thulesen Dahl formåede at tiltrække sig opmærksomhed og overskrifter onsdag aften, fordi han udeblev fra valgaftenen i forbindelse med folkeafstemningen om det danske EU-forsvarsforbehold.

DF-formand Morten Messerschmidt kaldte det mærkeligt, at Thulesen Dahl, som er forsvarsordfører, blev væk. Og ifølge politisk ordfører Hans Engell ligner Thulesen Dahl en færdig mand i DF.

Engell vurderer, at eksminister Inger Støjberg inden længe annoncerer etableringen af et nyt parti med sig selv i spidsen, og at Thulesen Dahl kommer med om bord hos Støjberg.

- Der er en isnende kulde mellem Thulesen Dahl og Messerschmidt. Jeg udlægger det også på den måde, at vi formentlig står foran et stort opgør internt i DF.

- Vi må regne med, at Inger Støjberg inden længe meddeler, at hun etablerer sit eget politiske parti. Og sandsynligheden peger i den grad på, at Thulesen Dahl tilslutter sig det parti. Så vi taler om, at Thulesen Dahl er på vej ud af DF, siger Engell.

Netop Thulesen Dahl og Støjberg har den seneste tid ført valgkamp sammen for at få sikre et nej til folkeafstemningen. DF anbefalede ligeledes et nej. Thulesen Dahl og Støjberg havde et samarbejde, selv om Støjberg ikke er medlem af DF.

Støjberg er heller ikke medlem af Folketinget, efter at et flertal i Folketinget vurderede hende som uværdig, da hun i december blev idømt 60 dages fængsel i Rigsretten.

Thulesen Dahls fravær skyldtes ifølge ham selv et familiearrangement, som han gerne ville deltage i.

- Det lyder som et bekvemmelighedsargument. Ikke som den reelle forklaring, siger Engell.

- Jeg tror, at han ikke gad stå sammen med Messerschmidt og forklare det nederlag, som det endte med, siger Engell med henvisning til, at det endte med et ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet.

DF's pressechef, Erik Bjørn Møller, har til Ekstra Bladet oplyst, at Thulesen Dahl oprindeligt var tilmeldt partiets fest, men at han onsdag meldte fra.

Messerschmidt havde ingen kommentarer til pressen hverken før eller efter partiets gruppemøde torsdag morgen. Han gik således forbi pressen og undlod at svare på spørgsmål.

Thulesen Dahl dukkede ikke op til gruppemødet. Det var for at undgå mere ballade, har han skrevet i en sms til Politiken.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.