I kamp mod Mette: Støjberg stiller op i Nordjylland

Partiformanden for Danmarksdemokraterne er klar til valg

Inger Støjberg foreslår, at danske familier skal tildeles ni ugers ekstra barsel til fri fordeling mellem begge forældre. (Arkivfoto). <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Inger Støjberg foreslår, at danske familier skal tildeles ni ugers ekstra barsel til fri fordeling mellem begge forældre. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Inger Støjberg har valgt at stille op i Nordjylland. 

Det skriver hun på Facebook, hvor hun også nævner de øvrige nordjyske kandidater: 

Lise Bech, folketingsmedlem

Peter Lindholt, politiassistent, byrådsmedlem

Kristian Bøgsted, montør i Vestas

Støjbergs Danmarksdemokraterne

Blot få uger efter, at den rigsretsdømte Inger Støjberg smed fodlænken, begyndte rygter at svirre om et nyt parti.

Fodlænken havde den tidligere Venstrepolitiker og udlændinge- og integrationsminister båret i 60 dage, som konsekvens af den dom hun modtog i Rigsretten for ulovligt at have adskilt asylpar.

I de seneste meningsmålinger står Støjbergs endnu nystiftede parti, Danmarksdemokraterne, til 10-11 procent af stemmerne ved et kommende folketingsvalg.

Her er et overblik over Danmarksdemokraternes udvikling, siden rygerne om et nyt parti for alvor begyndte at tage fat:

* 17. juni:

Indenrigs- og Boligministeriet oplyser, at de har modtaget to ansøgninger om nye partinavne, der indeholder navnet Inger Støjberg heriblandt navnet "Danmarksdemokraterne - Inger Støjberg".

* 23. juni:

Inger Støjberg bekræfter, at hun starter partiet Danmarksdemokraterne. Samme dag meddeler flere DF-afhoppere herunder Liselott Blixt, Karina Adsbøll og Hans Kristian Skibby, at de har udfyldt en vælgererklæring til partiet.

* 24. juni:

Et døgn efter Inger Støjbergs bekræftelse af, at hun står bag Danmarksdemokraterne, oplyser Indenrigs- og Boligministeriet, at der er påbegyndt 40.321 vælgererklæringer til partiet. Det er rekordhurtigt. Et parti skal blot have godkendt 20.182 vælgererklæringer, før det kan stille op ved et folketingsvalg.

* 8. juli:

Indenrigs- og Boligministeriet oplyser, at Danmarksdemokraterne har fået godkendt sine vælgererklæringer. Dermed kan partiet stille op til det kommende folketingsvalg.

* 28. juli:

Danmarksdemokraterne får sit første folketingsmedlem, da DF-afhopper Peter Skaarup melder sig ind i partiet.

* 17. august:

Støjberg præsenterer 30 kandidater til det kommende folketingsvalg. Kandidaterne tæller blandt andet de tre tidligere DF'ere Søren Espersen, Hans Kristian Skibby og Jens Henrik Thulesen Dahl.

Ritzau

Allerede i Folketinget

Selvom det endnu ikke har været muligt at stemme på hverken Inger Støjberg eller andre af Danmarksdemokraternes folketingskandidater, er partiet allerede repræsenteret i Folketinget.

Det er de, fordi syv af deres medlemmer tidligere har været valgt ind i Folketinget som kandidater for Dansk Folkeparti.

Det er tale om Søren Espersen, Jens Henrik Thulesen Dahl, Hans Kristian Skibby, Karen Adsbøl, Lise Bech, Dennis Flydtkjær og Peter Skaarup.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden