Inger Støjberg ansøger om partibogstavet Æ

Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne ønsker at Æ skal være partiets bogstav på kommende stemmesedler.

Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg blev 13. december sidste år i en rigsretssag dømt til fængsel i 60 dage for en ulovlig instruks om at adskille asylpar. (Arkivfoto). <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg blev 13. december sidste år i en rigsretssag dømt til fængsel i 60 dage for en ulovlig instruks om at adskille asylpar. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Inger Støjberg og hendes nye parti, Danmarksdemokraterne, har ansøgt om at benytte bogstavet Æ som partibogstav.

Det oplyser Indenrigs- og Boligministeriet til Ritzau.

1. juli nåede Danmarksdemokraterne over den magiske grænse på 20.182 bekræftede vælgererklæringer.

Det skete blot en uge efter, at Danmarksdemokraterne blev præsenteret af Inger Støjberg, og en vælgererklæring kan først bekræftes, syv dage efter den er igangsat.

Den formelle proces herefter er, at Danmarksdemokraterne skal søge om at blive opstillingsberettiget, og så skal Indenrigsministeriet tjekke, at vælgererklæringerne reelt også er gyldige. Den proces er fortsat i gang.

Partibogstavet for partier benyttes i forbindelse med valg, hvor bogstavet fremgår af stemmesedlen.

- Ved tildelingen skal der tages hensyn til, at partierne så vidt muligt bevarer de bogstavbetegnelser, de har haft ved tidligere valg, står der på ministeriets hjemmeside.

Mandag indikerede en måling fra analyseinstituttet Voxmeter, at Danmarksdemokraterne mildest talt har skabt bevægelser hos vælgerne.

I målingen stod "øvrige partier" herunder Danmarksdemokraterne til at få 10,1 procent af vælgerne.

Målingen blev foretaget mellem 27. juni og 3. juli. Dermed var det den første af Voxmeters ugentlige målinger, der havde en hel uge, efter at Støjberg annoncerede sit nye parti 23. juni.

I målingen ugen inden stod "øvrige partier" til 3,6 procent.

Modsat stod eksempelvis Dansk Folkeparti til 2,2 procent i den seneste måling. Det er det laveste, partiet nogensinde er blevet målt til af Voxmeter.

Flere nu tidligere medlemmer af partiet har erklæret, at de ønsker at være en del af Støjbergs nye parti. Det er dog endnu ikke muligt, da man foreløbig blot kan støtte Danmarksdemokraterne og ikke blive medlem.

Partiet har dog fundet sin næstformand. Det bliver Pernille Roth, der tidligere har været formand for Venstre i Nordjylland.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.