Inger Støjberg er eneste officielle kandidat til eget parti

Inger Støjberg præsenterer torsdag sit nye parti. Men ifølge politisk redaktør præsenterer hun intet konkret.

Det er skuffende, at Inger Støjberg ikke har en klarere politisk retning, andre kandidater end sig selv eller en konkret politik. Det mener Casper Dall, politisk redaktør for Avisen Danmark. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Det er skuffende, at Inger Støjberg ikke har en klarere politisk retning, andre kandidater end sig selv eller en konkret politik. Det mener Casper Dall, politisk redaktør for Avisen Danmark. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Inger Støjberg præsenterer hverken en klar politik eller andre kandidater end sig selv.

Det mener Casper Dall, politiske redaktør for Avisen Danmark, er "en kende skuffende".

- Hun har jo varmet op til det her i virkelig, virkelig lang tid.

- Der synes jeg godt, man kunne havde forventet, at hun havde en klarere politisk retning, end at hun blot støtter Arne-pensionen og ikke afviser, at Jakob Ellemann kan blive statsminister, siger han.

Ifølge Dall er Inger Støjberg helt bevidst uklar, da hun på den måde ikke skræmmer potentielle vælgere og vælgererklæringer væk.

- Så er der stadig rigtig mange af hendes tilhængere og følgere, der kan tænke alle mulige ting ind. Altså tænke deres egne kæpheste ind i det her parti og dermed også gå ind og give hende en vælgererklæring.

For at blive opstillingsberettiget til at stille op til Folketinget, skal man have 20.182 vælgererklæringer.

- Det har hun tænkt sig at bruge sommeren på, siger Dall.

Torsdag morgen bekræfter den rigsretsdømte tidligere Venstre-minister Inger Støjberg til Skive Folkeblad, at hun starter et nyt parti, som hedder Danmarksdemokraterne.

- Det er mig, der har stiftet det nye parti, Danmarksdemokraterne, siger hun til avisen.

Inger Støjberg er den eneste nulevende person, der er dømt i en rigsretssag, og det er blot fem uger siden, at hun fik sin fodlænke af efter at have afsonet en dom på 60 dages ubetinget fængsel fra sit hjem i Hadsund.

Det var sagen om ulovlig adskillelse af asylpar, der fik hende dømt i Rigsretten.

Ifølge Inger Støjberg skal det nye parti handle om meget mere end hård udlændingepolitik, hvilket ellers er det område hun i mange år har markeret sig på.

Det oplyser hun i interviewet med avisen, hvor hun fremhæver, at partiet vil sætte fokus på Danmark uden for København.

Danmarksdemokraterne er ikke et protestparti, og hvis det kommer i Folketinget, er planen at indgå i forhandlinger og forlig, lyder det fra Støjberg.

- Efter hun blev stemt ud af Folketinget har det vist sig, at hun har ganske mange tilhængere og fans. Men spørgsmålet er, om det er vælgere. Om de sympatiserer med hende, når hun ikke længere er med i Venstre, siger Casper Dall.

Han er overbevist om, at hun nok skal nå at få nok vælgererklæringer, men tvivler på, om de også vil stemme på Støjberg.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.