Inger Støjberg får nyt job i radioprogram

Avisen Danmark og Radio4 går sammen om et nyt politisk radioprogram, hvor eksministeren bliver fast debattør.

Inger Støjberg skal fremover være debattør i et radioprogram kaldet "Det blå hjørne", som Avisen Danmark og Radio4 står bag.  <i>Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Inger Støjberg skal fremover være debattør i et radioprogram kaldet "Det blå hjørne", som Avisen Danmark og Radio4 står bag.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Eksminister Inger Støjberg bliver fast debattør i et nyt politisk radioprogram kaldet "Det blå hjørne", som Avisen Danmark og Radio4 står bag.

Det skriver Avisen Danmark på sin hjemmeside.

Inger Støjberg er bosiddende i Hadsund, hvor hun siden slutningen af marts med en såkaldt elektronisk fodlænke har afsonet sin dom på 60 dages ubetinget fængsel fra rigsretssagen mod hende.

Inger Støjberg i fodlænke

 • Inger Støjberg påbegyndte 28. marts afsoningen af sin dom på 60 dages ubetinget fængsel fra rigsretssagen mod hende.
 • Afsoningen sker med elektronisk fodlænke i hendes hjem i Hadsund.
 • For at få tilladelse til at afsone hjemme skal man opfylde nogle betingelser:
 • Boligen skal være egnet til afsoning med fodlænke og give mulighed for den nødvendige overvågning og kontrol. Man kan for eksempel ikke bo på hotel eller herberg.
 • Andre beboere over 18 år i hjemmet skal give samtykke til afsoningen
 • Man skal som udgangspunkt være i arbejde eller under uddannelse. Kravet om beskæftigelse gælder dog ikke ved afsoning af fængsel i op til 30 dage. Arbejdsgiver eller uddannelsessted vil få at vide, at man afsoner en dom med fodlænke. Det er nødvendigt, da der skal udpeges en kontaktperson på stedet.
 • Man skal som udgangspunkt deltage i et kriminalitetsforebyggende program i Kriminalforsorgen.
 • Under afsoningen må man ikke indtage alkohol eller ulovlige stoffer.
 • Ens personlige forhold skal være sådan, at kriminalforsorgen vurderer, at man vil kunne overholde vilkårene for at afsone straffen med fodlænke. Man skal derfor medvirke til en egnethedsvurdering.
 • Man skal have fodlænken om anklen hele tiden. Hvis man tager den af, udløses en alarm. Fodlænken er vandtæt, så man kan bade som sædvanligt.

 • Hvis man ikke holder aftalerne med kriminalforsorgen, kan man risikere straks at blive overført til et fængsel eller en arrest, hvor man så skal afsone resten af straffen.

 • Man skal være i sit hjem, når man ikke er på arbejde, på uddannelsessted eller deltager i aktiviteter, som kriminalforsorgen har bestemt eller godkendt. Kriminalforsorgen kommer på uanmeldt besøg i hjemmet flere gange om ugen (på alle tidspunkter af døgnet).

 • Før afsoningen begynder, aftaler man et aktivitetsskema med kriminalforsorgens fodlænkeafdeling. Aktivitetsskemaet bestemmer, hvornår man skal være hjemme, og hvornår man må forlade hjemmet, f.eks. til beskæftigelse, indkøb m.v. Man kan få ”udetid” på dage, hvor man ikke har andre aktiviteter.

Kriminalforsorgen.dk

I sidste måned blev Inger Støjberg fyret som klummeskribent for Ekstra Bladet efter mindre end fire måneder.

Begrundelsen var, at hun var blevet politisk igen. Sammen med tidligere DF-formand Kristian Thulesen Dahl fører hun kampagne for et nej til folkeafstemningen om at afskaffe Danmarks forsvarsforbehold i EU 1. juni.

- Når Inger Støjberg ikke skal skrive for Ekstra Bladet, er det, fordi hun har et politisk projekt nu. Vi har ikke politikere ansat, som har et projekt, de skal bære over en målstreg, sagde ansvarshavende chefredaktør hos Ekstra Bladet, Knud Brix, i forbindelse med Støjbergs farvel.

Støjberg afsoner for tiden den dom, som hun fik i Rigsretten 13. december 2021 på 60 dages fængsel. Det er i sagen om ulovlig adskillelse af asylpar. Hun afsoner med fodlænke.

Chefredaktøren på Avisen Danmark, Peter Rasmussen, ser ikke problemer med at have Støjberg ansat.

- Inger Støjberg er en af de tydeligste og dygtigste i debatten på den blå fløj. Derfor er hun interessant. At hun er dømt og straffet, diskvalificerer hende ikke som debattør.

- Vi er trygge ved, at retssystemet og fængselsvæsenet tager sig af den del. Hvis vi skulle fravælge hende som debattør af den årsag, ville det være at pålægge hende en ekstra straf, og det er ikke Avisen Danmarks opgave, siger han til Avisen Danmarks hjemmeside.

Støjberg skal være fast debattør i radioprogrammet "Det blå hjørne" sammen med Alex Vanopslagh, der er leder af Liberal Alliance.

Det er planen, at Støjberg fortsætter i jobbet, selv hvis hun eventuelt skulle finde på at stifte sit eget parti.

- Ja. Så kører vi videre. Det diskvalificerer hende ikke. Vanopslagh er også partileder, siger Peter Rasmussen.

Støjberg har tidligere været medlem af Venstre. Hun blev Venstres næststørste stemmesluger ved folketingsvalget i 2019. Støjberg forlod i februar 2021 Venstre og blev løsgænger.

Det skete blandt andet, fordi partiet stemte for rigsretssagen mod hende. Kort tid efter sin dom blev hun af et flertal vurderet uværdig til at fortsætte som folketingsmedlem.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.