Inger Støjberg stormer ind, mens Mette Frederiksen lider en mindre tilbagegang

Exitpollen giver en indikation på, hvor valget ender

 <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DANMARK:Danmarks største parti er fortsat Socialdemokratiet. Partiet står dog til en mindre tilbagegang. 

Andetsteds er der tale om et politisk blodbad. Traditionelt store partier står overfor markant tilbagegang, mens spritnye partier stormer ind i Folketinget ifølge exitpollen fra TV2.

Gamle partier går tilbage

I exitpollen står Socialdemokratiet til at modtage stemmer fra 23,1 procent af vælgerne, hvilket vil give Mette Frederiksen og co. 42 mandater. Det er et mandattab på seks sammenlignet med det seneste Folketingsvalg.  

Selvom Socialdemokratiet står til en tilbagegang er det intet sammenlignet med partiet Venstre. Jakob Ellemann-Jensens parti står til at få 13,5 procent af stemmerne, hvilket giver partiet 24 mandater. Det er 19 mandater færre end ved seneste Folketingsvalg. 

Moderaterne med Lars Løkke Rasmussen i front står til at få 9,3 procent af stemmerne, hvilket udløser 17 mandater til det nystiftede parti. I hælene på Moderaterne findes Liberal Alliance, der ender med 8,7 procent af stemmerne. Det vil give partiet 14 mandater. 10 mandater mere end ved seneste valg. 

Et andet nyt parti med en tidligere Venstre-politiker er Danmarksdemokraterne med Inger Støjberg som formand. Partiet står til at få 6,9 procent af stemmerne, hvilket giver Inger Støjbergs parti 12 mandater i Folketinget. 

Dansk Folkeparti bløder

Nederst i fødekæden blandt vælgerne finder vi Dansk Folkeparti, der er blevet ramt af en markant tilbagegang. 

Partiet med Morten Messerschmidt i spidsen får 2,5 procent af stemmerne. Dermed står partiet til at få fire mandater, hvilket er 12 færre end ved seneste Folketingsvalg. 

Radikale Venstres Sofie Carsten Nielsen står til at få sin folketingsgruppe halveret. Partiet har sammenlagt fået 4,7 procent af stemmerne, hvilket giver partiet otte mandater. 

Nye Borgerlige og Alternativet står begge til fremgang, hvilket får begge partier op på syv mandater hver. 

Efter at have reddet på en popularitetsbølge uden lige må Det Konservative Folkeparti konstatere, at Folketingsvalget ender med en tilbagegang. Partiet står til at miste to mandater ifølge TV2s exitpoll. 

Intet blokflertal 

Med den første exitpoll er der ingen blok, der har flertal til at kunne danne regering. Rød blok står til 85 mandater. Blå blok til 74 mandater. Moderaterne i midten står til 16 mandater.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt
Luk