Kjærsgaard om tumultår: Stemningen i DF har aldrig været så god

Trods en tid med intern uro er opfattelsen blandt flere på DF's årsmøde, at stemningen er vendt til det bedre.

Partistifter Pia Kjærsgaard har umiddelbart kun gode ting at sige om stemningen på Dansk Folkepartis årsmøde, som finder sted i weekenden. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Partistifter Pia Kjærsgaard har umiddelbart kun gode ting at sige om stemningen på Dansk Folkepartis årsmøde, som finder sted i weekenden. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Partistifter Pia Kjærsgaard siger på Dansk Folkepartis årsmøde, at "stemningen og trygheden aldrig har været så stor og så god", som den er ved dette års årsmøde.

Udtalelsen kommer i en tale, hvor Pia Kjærsgaard generelt siger tak for årsmødet, som begyndte lørdag.

- Vi har mange gange været samlet her i Herning. Vi har altid været gode til at feste. Men stemningen og trygheden har aldrig været så stor og så god, som den er denne gang, siger Pia Kjærsgaard.

Hun siger, at der har været masser af gode taler og indlæg i løbet af de to dage, årsmødet har varet.

- Men der er aldrig nogensinde angreb på vores egne eller intern splid og splittelse. Det gør, at vi kan gå fra det her årsmøde så stærke som nogensinde, siger partistifteren.

Det er Dansk Folkepartis 27. årsmøde.

Partiet har dog særligt de seneste år været præget af en tumultarisk tid med intern uro og splittelse, vælger- og medlemsflugt.

Problemerne førte til, at formand Kristian Thulesen Dahl efter næsten ti år på posten i november sidste år meddelte sin afgang - og at Morten Messerschmidt i januar overtog posten.

Men det fik ikke roen til at sænke sig, og flere medlemmer har siden januar forladt Dansk Folkeparti. Heriblandt fremtrædende folketingsmedlemmer som tidligere næstformand Søren Espersen og Kristian Thulesen Dahl selv.

Weekendens årsmøde har dermed været det første, efter at Morten Messerschmidt blev formand. Og vurderingen er fra flere DF'ere under årsmødet i Herning Kongrescenter, at problemerne er fortid, og at man nu kigger frem - også mod et forestående folketingsvalg.

Det kommer til udtryk i talerne og på gangene, hvor både menige medlemmer og partiledelsen beskriver situationen for partiet som "optimistisk".

Andre bemærker, at de, der er tilbage, er "de rigtige DF'ere".

- Det er jo ingen hemmelighed, at gennem de seneste år har det måske ikke været det allersjoveste at være til DF's årsmøder, fordi der har været intern splid. Det er kommet klart til udtryk, siger Pia Kjærsgaard til Ritzau efter talen.

- Nu bakker man fuldstændig op om formanden og om folketingsgruppen og det politiske projekt, tilføjer hun.

Også Morten Messerschmidt fremhæver i sine afsluttende bemærkninger på årsmødet, at der har været god stemning.

- Det har været rart at være sammen igen. Det er, som om Dansk Folkeparti igen er en familie, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.