KLADDE! Engelbrecht under pres: Mødes med partier inden samråd

Selv om transportminister Benny Engelbrecht nu på flere møder har undskyldt og forsøgt at forklare, hvorfor han ikke udlevede bestemte CO2-tal under forhandlinger om en infratrukturplan, er partier stadig kritiske.

Senest onsdag aften har forligskredsen bag aftalen - det vil sige stort set alle Folketingets partier - været til møde hos transportministeren.

Transportministeren har fået kritik for at holde oplysninger skjult for Folketinget, siden Ingeniøren bragte en historie om, at der forelå beregninger på CO₂-udledningen ved anlægget af projekterne, uden at Folketingets partier fik dem.

Benny Engelbrecht skal forklare sig på et hasteindkaldt samråd torsdag. Om det resulterer i en næse, en ministerfyring - eller måske ingenting - er fortsat uvist.

SF og Enhedslisten er de støttepartier, som er mest kritiske. Ingen af dem vil onsdag aften give svar på, om de fortsat har tillid til ministeren.

Enhedslisten har opfordret forligspartierne til at trække sig fra den berede aftale om infrastruktur til mere end 160 milliarder kroner.

Mødet om tallene skulle oprindeligt have været holdt den 9. februar. Men det er blevet fremrykket, efter at presset op ministeren er steget.

Benny Engelbrecht har op til mødet onsdag forklaret, at grunden til, at han ikke fremlagde tallene var, at han havde fået at vide af sit embedsværk, at der var for store usikkerheder i tallene.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.