Kofod er chokeret over Putins trusler om atomvåben i tv-tale

I en tv-tale siger den russiske præsident, at Rusland vil tage alle midler i brug for at beskytte landet.

Statsminister Mette Frederiksen og udenrigsminister Jeppe Kofod er lige nu i New York for at deltage i FN's Generalforsamling. <i>Craig Ruttle/Ritzau Scanpix</i>

Statsminister Mette Frederiksen og udenrigsminister Jeppe Kofod er lige nu i New York for at deltage i FN's Generalforsamling. Craig Ruttle/Ritzau Scanpix

I en sjælden tale til nationen truede den russiske præsident, Vladimir Putin, onsdag aften med atomvåben og sagde samtidig, at han "ikke bluffer".

Det får nu den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), til at reagere.

- Jeg er dybt chokeret over Putins fortsat uansvarlige og fuldstændig uacceptable referencer til brug af atomvåben. Jeg fordømmer på det kraftigste anvendelsen af den form for trusler, udtaler udenrigsministeren.

Vladimir Putin beskyldte i den tv-transmitterede tale Vesten for atomafpresning mod Rusland.

Han sagde, at Rusland har "masser af våben til at besvare", hvad han kalder vestlige trusler.

- Hvis vores lands territoriale integritet bliver truet, så vil vi tage alle midler i brug for at beskytte Rusland og vores folk. Jeg bluffer ikke.

- Dem, der prøver at afpresse os med atomvåben, bør vide, at vinden pludselig kan blæse i deres retning, lød det fra Putin ifølge det britiske medie BBC.

I talen annoncerede den russiske præsident også en delvis mobilisering af landets hær.

Jeppe Kofod mener, at Putins tale signalerer "en farlig eskalation".

- Rusland har nu ført sin ulovlige og brutale angrebskrig mod Ukraine i snart syv måneder med enorme menneskelige, økonomiske og sikkerhedspolitiske konsekvenser, siger ministeren.

- Det kommer Putins delvise mobilisering ikke til at ændre på. Vi kommer fortsat til at støtte Ukraines forsvarskamp.

Den danske udenrigsminister er i disse dage i New York City for at deltage i FN's Generalforsamling.

- Fra mine samtaler under FN's Generalforsamling står det klart, at Rusland er internationalt isoleret. Det vil Putins seneste træk kun bidrage yderligere til, siger ministeren.

I fire af de ukrainske regioner, som Rusland har invaderet, blev der tirsdag annonceret snarlige folkeafstemninger om tilslutning til Rusland.

Putin siger i sin tale onsdag, at "vi støtter de folk". Folkeafstemningerne betragtes af Vesten ikke som værende gyldige.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.