Kofod vil have redegørelse fra Pape om ministermøder

Som justitsminister holdt Søren Pape møder med Den Dominikanske Republiks regering uden ministeriums viden.

Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, og hans kæreste Josue Medina Vasquez, som er fra Den Dominikanske Republik. I 2018 var K-formanden på ferie i landet og her holdt han en række møder med ministre fra regeringen i  Den Dominikanske Republik. <i>Linda Kastrup/Ritzau Scanpix</i>

Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, og hans kæreste Josue Medina Vasquez, som er fra Den Dominikanske Republik. I 2018 var K-formanden på ferie i landet og her holdt han en række møder med ministre fra regeringen i Den Dominikanske Republik. Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) vil have De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, til at redegøre for de ministermøder, han i 2018 som justitsminister afholdt, uden at udenrigstjenesten vidste det.

Det skriver Jyllands-Posten.

Møderne blev holdt under en privat ferie i Den Dominikanske Republik, og Jeppe Kofod ønsker, at Søren Pape Poulsen fortæller, hvad der blev sagt og eventuelt aftalt på ministermøderne.

- Jeg finder det stærkt problematisk, at vi i dag ikke kan få at vide, hvad der rent faktisk er blevet sagt. For det er vi nødt til at vide, når Danmark fører udenrigspolitik, siger Jeppe Kofod til Jyllands-Posten.

Avisen har gennem aktindsigter afdækket, at Søren Pape Poulsen som justitsminister har holdt ministermøder uden om Udenrigsministeriet og uden at have været i kontakt med den lokale, danske ambassade.

Den konservative formand var på ferie med daværende socialminister Mai Mercado (K) og daværende integrationsminister Inger Støjberg.

Hun var på det tidspunkt medlem af Venstre, men er i dag formand for Danmarksdemokraterne.

De tre ministre var private venner og holdt vinterferie sammen i Papes ægtefælle, Josue Medina Vasquez’, hjemland.

Jeppe Kofod finder møderne problematiske, fordi Udenrigsministeriet ikke har fået en afrapportering.

- Vi ved ikke, hvem han har mødtes med, hvad man har talt om, eller hvad der eventuelt er aftalt eller ikke er aftalt, så det kan vi slet ikke vurdere. Så meget desto vigtigere, at der kommer en redegørelse, siger ministeren til Jyllands-Posten.

Søren Pape Poulsen, som for nylig har meldt sig som statsministerkandidat, kritiserer timingen i ønsket om en redegørelse, fordi rejsen til Den Dominikanske Republik har været kendt i fire år.

- Jeppe Kofod er hjertens velkommen på mit kontor til en kop kaffe, hvor jeg kan fortælle om min ferie. Men der skete intet, som har nogen som helst interesse for Danmark, udtaler han i en skriftelig kommentar til avisen.

- Jeg kan dog godt se, at jeg for fire år siden med fordel kunne havde fortalt Udenrigsministeriet om mødet, så der ikke var mulighed for at føre valgkamp på det i dag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.