Kommentator: Flere kan sætte kurs mod Støjbergs parti

Nødvendigt for Dansk Folkeparti, at Støjberg-tilhængere forlader partiet, vurderer kommentator.

Det er et stort tab for Dansk Folkeparti, at den tidligere gruppeformand, Peter Skaarup, har meldt sig ud, fordi han har mistet tilliden til Morten Messerschmidts ledelse, vurderer kommentator. (Arkivfoto) <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Det er et stort tab for Dansk Folkeparti, at den tidligere gruppeformand, Peter Skaarup, har meldt sig ud, fordi han har mistet tilliden til Morten Messerschmidts ledelse, vurderer kommentator. (Arkivfoto) Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det er et kæmpe tab for Dansk Folkeparti, at partiets nu forhenværende gruppeformand, Peter Skaarup, fredag har meldt sig ud af partiet.

Sådan lyder vurderingen fra Avisen Danmarks politiske redaktør, Casper Dall, som fremhæver den meget vigtige rolle, som Skaarup har spillet i Dansk Folkeparti.

- Det er en af de helt store fra partiet, som i dag har fortalt Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard og den nye ledelse, at han ikke længere kan se sig som en del af det projekt, de har gang i, men at han i stedet søger andre græsgange hos Inger Støjberg.

Skaarup vil i stedet stille sig til rådighed for Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne. Det sker, selv om partiet ikke har et partiprogram og endnu ikke er opstillingsberettiget.

- Men det, hun har meldt ud, er jo noget, der langt hen ad vejen, minder om en klassisk udgave af Dansk Folkeparti, siger Casper Dall.

Han mener, at det er godt for Morten Messerschmidt, at de frafaldne DF'ere, som hellere vil være en del af Danmarksdemokraterne, forlader Dansk Folkeparti.

Det er nødvendigt, at de forlader partiet, hvis Morten Messerschmidt skal have en chance for at genrejse Dansk Folkeparti, vurderer Casper Dall.

- Der er en åreladning i gang på nuværende tidspunkt. Først med Jens Henrik Thulesen Dahl tidligere i dag og senere Peter Skaarup. Og mon ikke også, at Kristian Thulesen Dahl i løbet af de næste dage følger efter? siger Casper Dall.

Casper Dall peger på, at Morten Messerschmidt ikke ønsker at have medlemmer, som ikke har lyst til at være i Dansk Folkeparti.

- Derfor er det paradoksalt nok en god dag for Morten Messerschmidt, hver gang nogen forlader butikken. For så har han chancen for at genoprette Dansk Folkeparti, siger Casper Dall.

Spørgsmålet er dog, om det kan lade sig gøre, tilføjer han.

Peter Skaarup har været en del af Dansk Folkeparti, siden partiet blev dannet. Men han har mistet tilliden til formand Morten Messerschmidt, fortæller Peter Skaarup til Ritzau.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.