Kommentator: Vi mangler kun at Thulesen melder sig ud

De interne stridigheder i Dansk Folkeparti fortsætter søndag i lys lue på det sociale medie Twitter.

Kristian Thulesen Dahl (på billedet), som er tidligere formand for DF, har tidligere meddelt, at han ikke genopstiller for partiet ved næste valg. Men med et tweet, der refererer til Fremskridtspartiets landsmøde i 1995, hvor Thulesen Dahl blev kaldt "tøsedreng", prøver Pia Kjærsgaard at presse ham ud, vurderer politisk kommentator Hans Engell. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Kristian Thulesen Dahl (på billedet), som er tidligere formand for DF, har tidligere meddelt, at han ikke genopstiller for partiet ved næste valg. Men med et tweet, der refererer til Fremskridtspartiets landsmøde i 1995, hvor Thulesen Dahl blev kaldt "tøsedreng", prøver Pia Kjærsgaard at presse ham ud, vurderer politisk kommentator Hans Engell. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Søndag fortsætter uroen i Dansk Folkeparti, hvor partiets stifter Pia Kjærsgaard har delt et Twitter-opslag med ordene "Kristian Thulesen Dahl er en tøsedreng".

Ifølge politisk kommentator Hans Engell er det et forsøg på at presse ham ud af partiet.

- Det hun i virkeligheden siger er: "Kristian Thulesen Dahl, vi ved godt, at du er på vej ud af Dansk Folkeparti – tag nu det skridt, så vi andre kan komme videre", siger han.

Opslaget blev allerede lørdag delt af hovedbestyrelsesmedlemmet Anders Vistisen.

Det sker efter nogle dramatiske dage i partiet, hvor fire folketingsmedlemmer har meldt sig ud. Alene i år har ti af Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer valgt at melde sig ud af partiet.

Som de sidste dages udveksling har været, er det ifølge Hans Engell kun et spørgsmål om tid, før Kristian Thulesen Dahl også forlader Dansk Folkeparti.

- Vi er nu fremme ved det helt afgørende punkt, for nu har hele toppen, altså de grundlæggende fædre, forladt partiet.

- Den sidste vi mangler, det er det, jeg vil kalde juvelen i kronen: Kristian Thulesen Dahl. Det er kun et spørgsmål om timer og dage, før han forlader partiet, siger Hans Engell.

I en sms skriver Pia Kjærsgaard til Ritzau, at det er "såmænd bare reference til Kresten Poulsgaards ord om Peter og Kristian ved Fremskridtspartiets landsmøde i 1995".

Landsmødet gik over i historien som Fremskridtspartiets kollaps for åben skærm personificeret i Poulsgaard, der tiltvang sig adgang til talerstolen for at råbe "tøsedrenge" efter Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup.

Samme år tog Thulesen Dahl sammen med partikollegerne Pia Kjærsgaard, Ole Donner og Poul Nødgaard konsekvensen og forlod folketingsgruppen for at stifte Dansk Folkeparti.

Ifølge Hans Engell begynder DF's forløb at ligne "en gentagelse af historien om Fremskridtspartiets sidste tid".

- Men det DF, der er bygget op, har flere kræfter, end Fremskridtspartiet havde dengang. Men det er klart, at Messerschmidt står over for en næsten uløselig opgave.

Ritzau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Anders Vistisen også.

Dansk Folkepartis hovedbestyrelse samles søndag formiddag til et møde. Det bekræfter partisekretær Jens Vornøe, som ikke vil løfte sløret for mødets dagsorden.

Ved folketingsvalget i 2019 fik DF 8,7 procent af stemmerne og 16 mandater. Nu er der blot seks folketingsmedlemmer tilbage, efter at ti har forladt partiet i år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.