Kommissionskritiseret embedsmand deltog i møde om minkenes fremtid

Tejs Binderup, som har fået kritik for sin rolle i minkskandalen, deltog på et møde om erhvervets fremtid.

Formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, mener, at det er principielt forkert, at embedsmænd, der er blevet kritiseret for deres arbejde med et erhverv, kan arbejde videre med det. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, mener, at det er principielt forkert, at embedsmænd, der er blevet kritiseret for deres arbejde med et erhverv, kan arbejde videre med det. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

På et møde om minkerhvervets fremtid onsdag deltog en af de embedsmænd, der ifølge Minkkommissionen kan drages til ansvar for sin rolle i minksagen.

Nemlig afdelingschef i Fødevareministeriet Tejs Binderup. Det skriver Ekstra Bladet, som har informationen fra andre deltagere. Heriblandt Tage Pedersen, der er formand for Danske Minkavlere.

Over for Ritzau fortæller minkavler-formanden, at Tejs Binderups tilstedeværelse ikke betød noget for mødet som sådan, men at det var principielt forkert, at han deltog.

- Det forargede mig, at han var med. Jeg synes ikke, at han skal arbejde med mink, når han har fået så skarp en kritik af Minkkommissionen. Så længe hans fremtid afgøres, synes jeg, at han skal finde på et andet arbejde, siger Tage Pedersen.

- Man kan ikke bruge en medarbejder, der har fejlet så groft over for et erhverv, til at arbejde videre med det, siger han.

Tejs Binderup er en af de ti ledende embedsmænd, som ifølge Minkkommissionen kan drages til ansvar for sin rolle i sagen, der ledte til aflivning af mink uden lovgrundlag i 2020. Dengang skrev kommissionen:

- Tejs Binderup har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der foreligger grundlag for, at det offentlige søger ham draget til ansvar i anledning af hans medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet.

Han er på linje med de ni andre ikke blevet hjemsendt fra sit arbejde, hvilket har medført kritik.

Sammen med de øvrige embedsmænd bliver hans fremtidige ansættelsesforhold nu gransket af Medarbejder- og Kompetencestyrelsen. Det er hans minister, der i sidste ende træffer afgørelsen om, hvorvidt han forbliver ansat eller ej.

Tidligere torsdag blev statsminister Mette Frederiksen (S) spurgt til Tejs Binderups tilstedeværelse på mødet. Hun kender ikke til hans deltagelse, lød det.

- Jeg har ikke kendskab til, om det er korrekt, at der er en sammenhæng mellem en medarbejder i fødevareministeriet og det møde, der fandt sted i går (onsdag, red.).

Statsministeren blev torsdag kaldt i et lukket møde i Granskningsudvalget. Her blev hun spurgt til de ti ledende embedsmænds fremtid, som har stået uklar minkrapporten udkom den 30. juni.

Her sagde hun, at hun har tillid til sin egen departementschef, ligesom hun har tillid til alle øvrige embedsmænd ansat af staten. Derudover fortalte statsministeren, at ministerierne afventer Medarbejder- og Kompetencestyrelsens vurdering af deres fremtidige ansættelsesforhold.

Det er uvist, hvornår den vurdering kommer, og dermed arbejder de kritiserede embedsmænd videre, som de gjorde før Minkkommissionen kom med sin rapport.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.