Konservativ fik en glædelig overraskelse

Per Larsen håber, at han kan forsætte som sundhedsordfører

Jakob Axel Nielsen kunne fortæller Per Larsen, at der var optalt så mange stemmer, at Per Larsen var sikker på at blive valgt.  <i>Foto: Bente Poder</i>

Jakob Axel Nielsen kunne fortæller Per Larsen, at der var optalt så mange stemmer, at Per Larsen var sikker på at blive valgt.  Foto: Bente Poder

NORDJYLLAND:Konservative Per Larsen fik en glædelig overraskelse, da han onsdag eftermiddag mødte op til den personlige stemmeoptælling hos DR Nordjylland i Aalborg.

- Jeg havde ikke mulighed for at følge med, da jeg sad i bilen. Jeg blev mødt af min partifælle Jakob Axel Nielsen, der fortalte, at jeg var så langt foran, før de sidste stemmer blev talt op, at han ikke længere kunne hente mig. Så han ønskede tillykke med valget, fortæller Per Larsen.

- Det blev jeg naturligvis glad for. Det er en enorm forløsning, når man har kæmpet for det i så lang tid, som denne valgkamp, der reelt har varet i tre-fire måneder, siger han.

Udover ikke at have fået mange timers søvn i de seneste uger, hvor valgkampen officielt har været i gang har Per Larsen også har tabt sig et par kilo.

- Men det er jo glemt nu, hvor det er lykkes at blive genvalgt, siger han.

Per Larsen blev første gang valgt til Folketinget ved det seneste valg i 2019.

Håber på sundhedsområdet

Per Larsen blev et landskendt ansigt i forbindelse med corona-nedlukningen, da han var sit partis sundhedsordfører - et ordførerskab, som han håber at kunne fortsætte med, når den nye folketingsgruppe mødes.

- Nu er vi desværre blevet lidt færre i folketingsgruppen, så vi får nok at se til. Og jeg har et rigtigt godt kendskab til sundhedsområdet, som er en mærkesag for mig, så jeg håber at kunne blive ordfører på det område igen, siger Per Larsen.

Det Konservative Folkeparti mistede to mandater og har nu ti mandater.

Per Larsen sidder også i regionsrådet i Nordjylland, men han tror ikke, det ved dette valg har været en fordel at være et kendt navn på stemmelisten fra regionsrådsvalget.

- Jeg møder nogle, der mener, at man ikke kan klare begge job, og at jeg skal koncentrere mig om det ene eller det andet, siger han.

- Men jeg mener, det er en fordel at sidde begge steder. Jeg bruger min viden om de forskellige sundhedsområder, mit kendskab til fagforbundene, interesseorganisationer videre begge steder, siger han.

Partikollega er afklaret 

Det Konservative Folkeparti fik et mandat i Nordjyllands Storkreds, og derfor blev de personlige stemmer afgørende for, om mandatet gik til partiets Per Larsen eller Jakob Axel Nielsen.

Den kamp vandt Per Larsen med 2.383 personlige stemmer mod Jakob Axel Nielsens 2.076 personlige stemmer. Dermed var det blot 308 stemmer, der adskilte de to kandidater.

- Jeg synes, jeg har ført en flot kampagne og har fået et stor personligt stemmetal som en kandidat, der ikke er medlem af folketinget, siger Jakob Axel Nielsen.

- Men det var ikke nok, og mere er der vel ikke at sige om det. Jeg er tilfreds med min kampagne, jeg har fået genskabt viden om, at jeg stiller op, og hvem jeg er. Jeg får omtrent 300 stemmer færre end Per Larsen, og det er jo sådan, det er.

 <i>Arkivfoto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto: Torben Hansen

Den konservative politiker bemærkede dog, at der ved hans valgsted i Aalborg Vest var "utroligt mange listestemmer".

- Hvis de mange listestemmer havde været på mig - jeg kan ikke vide det - men jeg kan godt tænke, at jeg skulle have gjort lidt mere for at veksle de listestemmer til personlige stemmer på mig. Det kan jeg dog ikke bruge til noget nu, siger Jakob Axel Nielsen.

Undervejs i valgkampen blev Jakob Axel Nielsen opmærksom på, at hans valgplakater ikke var blevet hængt op i blandt andet Frederikshavnkredsen. Her endte Per Larsen med at få 509 personlige stemmer mod Jakob Axel NIelsens 108.

Hvorvidt dette har haft afgørende betydning, vil Jakob Axel Nielsen ikke gisne om.

- Jeg er ked af, at mine plakater ikke kom op i tide, men mere kan jeg ikke blande ind i det. Resultatet er, som det er. Om det har haft nogen effekt? Det kan jeg ikke vide noget om, og derfor har jeg ikke flere kommentarer til det, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.