Løkke får færre stemmer end ved sidste folketingsvalg

Moderaterne vil have, at der skal dannes en regering med partier på begge sider af den politiske midte.

Selv om partiet Moderaterne er stormet ind i Folketinget, som det tredjestørste parti, får formand Lars Løkke Rasmussen færre personlige stemmer, end han gjorde som Venstre-formand ved valget i 2019.

Ved tirsdagens folketingsvalg har Lars Løkke Rasmussen fået 38.439 personlige stemmer i Sjællands Storkreds, hvor han stillede op.

Ved valget i 2019 fik han 40.745 personlige stemmer i samme storkreds. Det betyder altså, at 2306 færre har stemt personligt på Lars Løkke Rasmussen.

Moderaterne er gået til valg på, at der skal dannes en regering med partier på begge sider af den politiske midte.

Lars Løkke Rasmussen har i første omgang peget på Mette Frederiksen som kongelig undersøger.

På valgaftenen stod Moderaterne længe til at få de afgørende mandater. Men da alle stemmer var talt op over midnat, stod det klart, at der er et spinkelt rødt flertal.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, er valgets helt store stemmesluger. Over 60.000 vælgere har stemt på hende i Nordjyllands Storkreds, hvor hun er opstillet.

Inger Støjberg, som er formand for det kun fire måneder gamle parti Danmarksdemokraterne, har fået 47.211 personlige stemmer. Hun er opstillet i Nordjyllands Storkreds.

Løkkes tidligere parti, Venstre, er ved tirsdagens valg gået markant tilbage og mister tyve mandater.

Venstres nuværende formand, Jakob Ellemann-Jensen, sagde i sin tale på valgaftenen, at de to tidligere Venstre-stjerner Inger Støjberg og Lars Løkke Rasmussen begge har snuppet mange mandater fra Venstre.

Med et glimt i øjet sagde han, at "det forenede Venstre" derfor stod stærkt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.