Medie: Henrik Studsgaard kan drages til ansvar i Minksag

Daværende chef i Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard, kan holdes ansvarlig for i sin rolle i Minksag.

Henrik Studsgaard var departementschef i Fødevare- og Miljøministeriet under Minksagen. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Henrik Studsgaard var departementschef i Fødevare- og Miljøministeriet under Minksagen. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Daværende departementschef i Miljø- og Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard, vurderes at kunne holdes ansvarlig for sin rolle i Minksagen.

Det skriver Jyllands-Posten, der har fået indsigt i Minkkommissionens beretning, der præsenteres senere torsdag.

Det er nu op til regeringen, om der eksempelvis skal rejses en tjenestemandssag mod Henrik Studsgaard.

Henrik Studsgaard er i dag departementschef i Miljøministeriet. Det blev han, da Miljø- og Fødevareministeriet blev delt op i to ministerier.

Studsgaard var centralt placeret under minksagen, da håndteringen af smittede mink hørte under det daværende Miljø- og Fødevareministeriums ressort.

Sagen betød, at daværende fødevareminister Mogens Jensen (S), Studsgaards chef, trak sig 18. november 2020.

En redegørelse har vist, at netop Henrik Studsgaard meget tidligt vidste, at ordren om at aflive alle mink var ulovlig, men ikke kommunikerede det til ministeren.

Ifølge Jyllands-Posten slår Minkkommissionen det fast, at "det var klart, at der ikke var hjemmel til aflivning af alle mink".

Henrik Studsgaard har under afhøringer i Minkkommissionen forklaret, at det ikke var ”top of mind” hos ham at drøfte, hvor hjemlen for aflivningen skulle findes, da beslutningen blev taget i regeringens koordinationsudvalg på et møde 3. november 2020.

Han har også fastholdt, at ikke mener, at det manglede lovgrundlag indgik i materialet op til mødet, eller at mangel på hjemmel blev diskuteret.

Mogens Jensen får også hård kritik af Minkkommissionen, skriver DR.

Ifølge DR forkaster kommissionen hans forklaring om, at han først blev orienteret om manglende hjemmel 7. november.

- Kommissionen lægger til grund, at Mogens Jensen blev orienteret om den manglende hjemmel til at aflive alle mink den 5. november 2020, og at Mogens Jensen således afgav urigtige oplysninger under samrådet den 11. november 2020, hvor han sagde flere gange, at han først blev gjort opmærksom på den manglende hjemmel ”i weekenden, står der i beretningen ifølge DR.

Også afdelingschef i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, Tejs Binderup, står til en disciplinærsag, skriver DR.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.