Messerschmidt efter nyt medlemsexit: Har mere med Støjberg at gøre

Med Jens Henrik Thulesen Dahls udmeldelse af Dansk Folkeparti har partiet ni mandater tilbage i Folketinget.

Det er en fascination af den rigsretsdømte og tidligere udlændingeminister Inger Støjberg - og ikke intern uro i partiet - som er skyld i, at det syvende medlem nu forlader folketingsgruppen i løbet af det seneste halve år.

Det siger Morten Messerschmidt, der er formand for Dansk Folkeparti.

Fredag meddeler Jens Henrik Thulesen Dahl, der er bror til eksformand Kristian Thulesen Dahl, til TV 2 Fyn, at han forlader Dansk Folkeparti. Årsagen er fortsat uro i partiet.

- Man får en klar fornemmelse af, at der gennem lang tid har været et spil, hvor man har håbet på og også arbejdet for, at Inger Støjberg skulle lave det parti. Hvis det er sådan, man har det, er det bedre, at man bare melder rent ud, siger Morten Messerschmidt.

Han henviser til, at Jens Kristian Thulesen Dahl i forbindelse med sin udmeldelse siger, at han overvejer at melde sig ind i Danmarksdemokraterne, som Inger Støjberg har stiftet.

Ifølge Morten Messerschmidt kommer Jens Henrik Thulesen Dahls udmeldelse ikke som nogen overraskelse. Han har dog ikke selv talt med ham, siden Jens Henrik Thulesen Dahl ikke blev genvalgt som spidskandidat for partiets kreds i Assens tidligere på ugen.

- Jeg har prøvet at ringe til ham og sendt sms'er. Han har været helt i flyverskjul, siger Messerschmidt.

Jens Henrik Thulesen Dahl er blot et af flere folketingsmedlemmer, som har forladt Dansk Folkeparti, siden Messerschmidt blev formand 23. januar.

DF har nu ni mandater i Folketinget.

De syv folketingsmedlemmer, der har forladt partiet, har alle givet udtryk for, at de smutter grundet utilfredshed med Messerschmidt som formand.

De er siden hen sprunget ud som løsgængere, men flere har sagt, at de overvejer at blive en del af Inger Støjbergs parti.

Spørgsmål: Hvad siger det om dig som formand, hvis der er medlemmer af dit parti, som vælger at forlade det til fordel for Inger Støjberg?

- Jeg tror ærlig talt ikke, at det har ret meget med mig at gøre. Jeg tror faktisk, at det har mere med Inger Støjberg at gøre. At man havde håbet, at hun ville blive formand for Dansk Folkeparti.

- Det ville hun så ikke, og derfor forfølger man et andet spor nu. Men der må jeg bare sige, at der er mere end 10.000 medlemmer af Dansk Folkeparti. Dem er jeg formand for, og dem vil jeg arbejde benhårdt for, siger Morten Messerschmidt.

DF-formanden mener desuden ikke, at det er intern uro, som har fået medlemmerne til at trække sig fra DF.

- Dem, der laver uro, det er jo dem, der melder sig ud, siger han og tilføjer, at han ikke har "hørt noget om nogen uenigheder".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.