Messerschmidt i tale: Mere end nogensinde har Danmark brug for DF

- Vi skal turde tale om de akutte problemer, som måske flyver under radaren, siger DF-formand på årsmøde.

DF-formand Morten Messerschmidt siger i sin tale på partiets årsmøde, at Danmark skal være et land, der ikke bare henter arbejdskraft udefra, men er stolt af at have egne mekanikere, bygningskonstruktører, sundhedsmedarbejdere, kokke og elektrikere. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

DF-formand Morten Messerschmidt siger i sin tale på partiets årsmøde, at Danmark skal være et land, der ikke bare henter arbejdskraft udefra, men er stolt af at have egne mekanikere, bygningskonstruktører, sundhedsmedarbejdere, kokke og elektrikere. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Trods måneder med intern uro, vælger- og medlemsflugt, så indtager Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, lørdag talerstolen ved partiets årsmøde fra Herning Kongrescenter til et stående bifald og huj.

- Danmark har brug for et nyt Folketing, og mere end nogensinde før har Danmark brug for Dansk Folkeparti, siger DF-formanden, mens salen klapper.

I månederne forinden har Dansk Folkeparti gennemlevet en svær tid.

Partiet har fået ny formand, og som følge af det har 11 ud af 16 folketingsmedlemmer forladt partiet.

Blandt dem er tidligere formand Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand Peter Skaarup og tidligere næstformand Søren Espersen.

Men Morten Messerschmidt vil se fremad.

Han nævner i sin tale kun med meget få ord den tid, der har været forud for årsmødet - og det sker med en understregning af, at Dansk Folkeparti skal have "en ny retning" og være "et nyt" DF.

- Ikke fordi der er noget galt med det gamle, forsikrer han.

- Nu gælder der nye kampe, og det skal vi gøre på en ny måde, siger Morten Messerschmidt.

Det er især udlændingepolitikken, der præger dagsordenen i forhold til at bringe Dansk Folkeparti frem.

Allerede inden Messerschmidt indledte sin tale, blev et udspil med konkrete initiativer på udlændingeområdet delt rundt. Flere af dem er forslag, som Dansk Folkeparti tidligere har offentliggjort.

Heri fremgår det blandt andet, at udlændinge, der er dømt til udvisning og ikke vil forlade Danmark frivilligt, skal tilbageholdes i fængsler i udlandet. Og så skal de såkaldte strafzoner gøres permanente i udsatte boligområder.

Derudover skal muslimske særkrav generelt ikke accepteres i Danmark. Og det skal ikke være tilladt for piger og kvinder at bære hovedtørklæder i skoler og offentlige bygninger.

Samtidig er det generelle slogan for årsmødet "danskerne først", som går igen på biler, bannere og i Morten Messerschmidts tale.

Det gælder dog ikke kun i forhold til udlændingepolitik, men også i et opgør med EU og internationale konventioner. Eller ensomhed og overvægt.

- Vi skal turde tale om de akutte problemer, som måske flyver under radaren, for eksempel ensomhed, siger Morten Messerschmidt.

Samtidig skal skatterne sænkes efter et folketingsvalg - men det skal ske på en måde, "så alle kan mærke det", siger Morten Messerschmidt. Han påpeger, at han ikke vil være med til topskattelettelser.

Og så skal uddannelsesstøtten, SU, på kandidatuddannelser omlægges - og de penge, der derved bliver frigjort, skal overføres til erhvervsskolerne.

- Så vi igen bliver et land, der ikke bare henter arbejdskraft udefra, men er stolte af at have vores egne mekanikere, bygningskonstruktører, sundhedsmedarbejdere, kokke og elektrikere, siger DF-formanden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.