Messerschmidt-støtter vælger Folketinget frem for hovedbestyrelse

Peter Kofod (DF) og Anders Vistisen (DF) forsøger begge at komme i Folketinget ved næste valg.

Europaparlamentariker Peter Kofod (DF) kan på et tidspunkt blive politisk næstformand for Dansk Folkeparti. Også selv om han ikke sidder i Folketinget. Det har vedtægtsændringer under partiets årsmøde lørdag gjort plads til. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Europaparlamentariker Peter Kofod (DF) kan på et tidspunkt blive politisk næstformand for Dansk Folkeparti. Også selv om han ikke sidder i Folketinget. Det har vedtægtsændringer under partiets årsmøde lørdag gjort plads til. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Hverken medlem af Europa-Parlamentet Peter Kofod eller Anders Vistisen, der er tidligere europaparlamentariker, stiller op til Dansk Folkepartis hovedbestyrelse.

Det siger de under DF's årsmøde i Herning Kongrescenter, i forbindelse med at der skal vælges fem nye medlemmer fra baglandet til ledelsen.

- Når man går til valg på fornyelse og forandring af Dansk Folkeparti, skal man også give plads netop til den forandring og fornyelse, siger Peter Kofod i en tale, hvor han begrunder sin beslutning.

Både Peter Kofod og Anders Vistisen er kendt for i lang tid at have støttet Morten Messerschmidt, der i dag er formand for Dansk Folkeparti.

Det gjaldt også under de interne opgør og politiske uenigheder, der var, mens Kristian Thulesen Dahl var formand for partiet. Han trådte tilbage i januar i år.

Peter Kofod har været medlem af hovedbestyrelsen i to år. Men nu vil han fokusere på at komme i Folketinget, siger han.

- Nu er partiet i en ny situation, hvor vi har fred og fordragelighed, god stemning og styr på tingene. Det er faktisk rigtig godt at være DF'er.

- I den situation syntes jeg, det var rigtigst at lade de dygtige organisationsfolk tage over - og så lade os, der har lyst til at være politikere, kæmpe om de politiske poster, siger Peter Kofod.

Anders Vistisen, der også stiller op til Folketinget ved et kommende folketingsvalg, begrunder sin beslutning med, at der "springer så mange talenter frem omkring i Danmark".

- Det er så dejligt, at der kommer en ny generation, siger han i sin tale under årsmødet.

- Hvis alle havde været så loyale som jer ude i baglandet, havde vi ikke været i en krise, siger Anders Vistisen.

Peter Kofod er foruden europaparlamentariker også udnævnt til udenrigsordfører for Dansk Folkeparti. Derudover står han til at blive partiets politiske næstformand på et tidspunkt.

I forbindelse med at Morten Messerschmidt blev valgt som formand for partiet i januar, pegede formanden nemlig på Peter Kofod som sin oplagte næstformand. Men han kunne ikke blive det officielt, fordi han ikke er medlem af Folketinget.

Derfor var der også forslag til vedtægtsændringer på dagsordenen under årsmødets første dag. De blev vedtaget med 397 stemmer for og 15 imod, hvilket betyder, at Peter Kofod nu - i princippet - kan overtage næstformandsposten fra folketingsmedlem René Christensen.

Men det vil han ikke, før der har været folketingsvalg, siger han.

- I dyb respekt for det arbejde, der har været med vedtægtsændringerne - som handler om, at vi skal lytte til og inddrage baglandet langt mere - er det også kun fair, at vi venter med at besætte de poster, til hovedbestyrelsen er formelt på plads. Og det er den tidligst om nogle måneder, siger Peter Kofod til Ritzau.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.