Messerschmidt: Thulesen Dahl er i spil til skatteordførerpost

Efter intern ballade i Dansk Folkeparti udlover formanden nye ordførerskaber til eksformand Thulesen Dahl.

Ifølge DF-formand Morten Messerschmidt kan Kristian Thulesen Dahl se frem til mere ansvar og ordførerskaber i Dansk Folkeparti. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Ifølge DF-formand Morten Messerschmidt kan Kristian Thulesen Dahl se frem til mere ansvar og ordførerskaber i Dansk Folkeparti. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DF-formand Morten Messerschmidt nævner posten som skatteordfører som en mulig ny post til den tidligere formand Kristian Thulesen Dahl. Det sker efter interne slagsmål i partiet.

- Kristian har selv tidligere luftet skatteområdet, som er utroligt vigtigt for os, men det kan også være nogle af de mere bløde ting, siger han.

Den forhenværende formand Kristian Thulesen Dahl er i dag forsvarsordfører. Den post beholder han ifølge Morten Messerschmidt.

Messerschmidt vil gerne tildele Thulesen Dahl flere ordførerposter efter sidste uges ballade i partiet med eksformanden i hovedrollen.

Kristian Thulesen Dahl dukkede ikke op til DF-valgfesten efter folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet den 1. juni.

Den beslutning kaldte Messerschmidt "mærkelig" og lagde vægt på, at Thulesen Dahl som forsvarsordfører blev væk uden at orientere formanden.

Også partistifter Pia Kjærsgaard undrede sig over Thulesen Dahls fravær.

Thulesen Dahl kaldte det efterfølgende "en overreaktion" fra sine partifælders side.

Ifølge Dansk Folkepartis nuværende skatteordfører, Dennis Flydtkjær, er der "absolut ingen dramatik i det", hvis Thulesen Dahl overtager posten.

- Jeg har det fint med, hvis Kristian overtager skatteordførerposten. Jeg har været glad for at være skatteordfører, men har været det siden 2011, så vil gerne prøve at arbejde med andre politiske områder, skriver han i en sms.

- Der er ordførerskabet nok til alle ti i folketingsgruppen, skriver han.

Ifølge Messerschmidt handler det om at udnytte Thulesen Dahls "kompetencer og kapaciteter".

- Mit helt klare ønske er, at han skal have flere ordførerskaber.

- Når jeg siger tunge ordførerskaber, så mener jeg for eksempel ikke kirke. Men så kunne det være på socialområdet, sundhedsområdet eller noget andet, siger formanden.

Nærmere ønsker han ikke at komme det.

- Når jeg ikke lægger mig fast på noget, er det også, fordi vi ikke i snakken har lagt os fast på noget, fordi der er nogle andre, der sidder med de ordførerskaber i dag, og det er jo en kabale, der så skal gå op, siger Messerschmidt.

Kristian Thulesen Dahl har ingen kommentarer, oplyser han til Ritzau.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden