Messerschmidt: Thulesen Dahl skal have flere tunge poster

Den tidligere DF-formand skal have flere tunge poster, lyder det søndag fra Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt holdt sin første grundlovstale som formand for Dansk Folkeparti. Det skete på Lykkesholm Slot på Fyn. Den tidligere formand Kristian Thulesen Dahl var ikke tilstede under talen (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Morten Messerschmidt holdt sin første grundlovstale som formand for Dansk Folkeparti. Det skete på Lykkesholm Slot på Fyn. Den tidligere formand Kristian Thulesen Dahl var ikke tilstede under talen (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

DF-formand Morten Messerschmidt lægger op til, at den forhenværende formand Kristian Thulesen Dahl skal have flere "tunge" ordførerskaber, end han har i dag.

- Derfor har jeg allerede taget initiativ til, at vi i den kommende uge mødes. Her vil jeg foreslå ham en række nye vigtige og tunge ordførerskaber, som jeg håber, han vil takke ja til og løfte den opgave, siger Morten Messerschmidt til TV 2 News efter sin grundlovstale søndag på Lykkesholm Slot på Fyn.

I dag er Thulesen Dahl forsvarsordfører.

Kristian Thulesen Dahl var ikke selv til stede under partiets grundlovsfejring.

Han deltog heller ikke ved DF-valgfesten efter folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet onsdag.

Den beslutning kaldte Messerschmidt "mærkelig" og lagde vægt på, at Thulesen Dahl - som forsvarsordfører - blev væk uden at orientere formanden.

Thulesen Dahl har oplyst til flere medier, at fraværet skyldtes, at han for første gang siden 1994 havde mulighed for at deltage i en gammel familietradition.

Søndag siger Morten Messerschmidt, at de to står "skulder ved skulder".

-Jeg er stolt af at stå skulder ved skulder med Kristian, og håber derfor også, at han vil påtage sig flere opgaver end forsvarsordførerskabet, som han har nu, siger Morten Messerschmidt til TV 2 News.

I sin tale sagde Messerschmidt, at der er behov for en samlet blå blok. I den forbindelse kom han med en klar opfordring til tidligere Venstre-minister Inger Støjberg.

- Det kalder dog også på én væsentlig opfordring fra mig til Inger Støjberg, sagde han.

- Lad os nu forene vores kræfter. Lad os nu undgå at bidrage til splittelse og fragmentering på højrefløjen og blandt de EU-kritiske partier. Lad os nu forene vores kræfter. Lad os nu undgå at bidrage til splittelse og fragmentering på højrefløjen og blandt de EU-kritiske partier, sagde Messerschmidt i talen.

Grundlovsdag fejres hvert år 5. juni for at markere Danmarks første grundlov. Den blev vedtaget i 1849.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.