Messerschmidts ordførerposter går til støtterne

Marie Krarup, der ikke er fan af DF's formand, mister ordførerskab til Pia Kjærsgaard, som hun strides med.

Morten Messerschmidt (DF) har haft rigeligt at se til, efter at han blev formand i sidste måned. Her ses han ved et gruppemøde tidligere på ugen. <i>Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix</i>

Morten Messerschmidt (DF) har haft rigeligt at se til, efter at han blev formand i sidste måned. Her ses han ved et gruppemøde tidligere på ugen. Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

DF-formand Morten Messerschmidts ordførerposter er blevet fordelt mellem René Christensen, Dennis Flydtkjær og Alex Ahrendtsen.

Det står fast efter Dansk Folkepartis gruppemøde torsdag.

Desuden er det værd at bemærke, at Marie Karup, der har været yderst kritisk over for Messerschmidt, mister sin post som integrationsordfører. Den post får partistifter Pia Kjærsgaard. Hun er i forvejen udlændingeordfører.

- Vi synes, at integration og udlændinge passer godt sammen. Det er gruppen, der har besluttet det her, siger gruppeformand Peter Skaarup.

Han tilføjer, at Krarup er indforstået med beslutningen. Krarup har for længst meldt ud, at hun ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Krarup og Pia Kjærsgaard har offentligt været i totterne på hinanden efter formandsvalget i januar.

Kjærsgaard støtter Messerschmidt og har ikke brudt sig om Krarups kritik af Messerschmidt. Samt at Krarup har truet med at forlade DF på grund af Messerschmidts post som formand.

På den anden side mener Krarup, at Kjærsgaard blander sig for meget i styringen af DF.

René Christensen bliver klima- og energiordfører, mens Dennis Flydtkjær overtager Messerschmidts post som kulturordfører. Ahrendtsen bliver europarådsordfører i stedet for Messerschmidt.

Både Christensen, Flydtkjær og Ahrendtsen støttede Messerschmidt i DF's formandsopgør i sidste måned.

I forvejen er Christensen finansordfører. Og i sidste uge blev han udnævnt som ny politisk næstformand af folketingsgruppen.

Det var dog ikke helt efter planen, da Messerschmidt havde udset sig Christensen til posten som gruppeformand i stedet for Skaarup. Der var dog modstand i folketingsgruppen mod Messerschmidts plan. Og Skaarup vandt kampvalget om gruppeformandsposten.

Flydtkjær har i forvejen også en del andre ordførerposter. Eksempelvis er han skatteordfører. Flydtkjær var der også drama omkring i sidste uge, da gruppeledelsen skulle findes efter formandsvalget.

Messerschmidt ønskede Flydtkjær som en del af ledelsen. Men også her var der modstand. Hans Kristian Skibby, der ikke er Messerschmidt-støtte, udfordrede Flydtkjær om den sidste plads i ledelsen og vandt afstemningen.

Det er også blevet officielt, at eksformand Kristian Thulesen Dahl er ny forsvarsordfører.

Den post overtager han fra Søren Espersen efter gensidig aftale de to imellem. De facto agerede Thulesen Dahl allerede forsvarsordfører, inden han formelt fik posten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.