Mette Frederiksen: Norden og Tyskland er tætte partnere

Statsministeren er mandag i Oslo til møde med de øvrige nordiske regeringsledere og Olaf Scholz.

Mette Frederiksen (S) står her i midten sammen med Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, ved mandagens møde mellem de nordiske regeringsledere, hvor også Scholz stødte til. <i>Ntb/Reuters</i>

Mette Frederiksen (S) står her i midten sammen med Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, ved mandagens møde mellem de nordiske regeringsledere, hvor også Scholz stødte til. Ntb/Reuters

- Vores snakke har bekræftet, at de nordiske lande og Tyskland ikke bare er naboer, vi er tætte partnere og deler de samme værdier.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) mandag på et pressemøde i Oslo, hvor hun har holdt møde med regeringslederne fra de øvrige nordiske lande samt forbundskansler Olaf Scholz fra Tyskland.

Regeringslederne har blandt andet talt om europæisk sikkerhed set i lyset af krigen i Ukraine samt den grønne omstilling.

De nordiske regeringsledere holdt tidligere mandag et møde, hvorefter Olaf Scholz senere stødte til.

De nordiske regeringsledere, der deltager ud over Mette Frederiksen, er Norges Jonas Gahr Støre, Sveriges Magdalena Andersson, Finlands Sanna Marin og Islands Katrin Jakobsdottir.

Efter Ruslands invasion af Ukraine i februar har både Sverige og Finland søgt om optagelse i forsvarsalliancen Nato.

I Danmark valgte et flertal af danskerne ved en folkeafstemning 1. juni at stemme for at ophæve EU-forsvarsforbeholdet.

Tidligere i august var forsvarsminister Morten Bødskov (S) i Malmø, hvor han holdt møde med forsvarsministrene fra Norge og Sverige.

Her var der enighed om, at den russiske invasion af Ukraine betyder, at de tre nordiske lande skal arbejde endnu tættere sammen på forsvarsområdet.

Det styrkede samarbejde omfatter blandt andet, at landene kan bruge både hinandens luftrum og militær infrastruktur for at få bedre kontrol med Østersø-regionen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Aalborg Kommune ransaget af politiet
Luk