Frederiksen slår Støjberg med over 13.000 nordjyske stemmer

Mette Frederiksen får 60.837 personlige stemmer i Nordjyllands Storkreds ifølge KMD. Støjberg får 47.211.

Danmarksdemokraternes Inger Støjberg og Socialdemokratiets Mette Frederiksen stillede begge op til folketingsvalget i Nordjyllands Storkreds. Begge har slået deres hidtidige rekorder for personlige stemmetal. Her hilser de på hinanden inden partilederrunden natten til onsdag. <i>Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix</i>

Danmarksdemokraternes Inger Støjberg og Socialdemokratiets Mette Frederiksen stillede begge op til folketingsvalget i Nordjyllands Storkreds. Begge har slået deres hidtidige rekorder for personlige stemmetal. Her hilser de på hinanden inden partilederrunden natten til onsdag. Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix

Der er fundet en vinder af en valgkampens helt store dueller, nemlig mellem Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, og Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg.

De stillede begge op til valg i Nordjyllands Storkreds, og onsdag eftermiddag står det klart, at Frederiksen kan lade sig krone som dronningen i det nordjyske.

Ifølge KMD, der leverer valgresultater, har hun fået 60.837 personlige stemmer i storkredsen.

Dermed slår hun sin hidtidige rekord fra folketingsvalget i 2019. Her fik hun 43.489 personlige stemmer.

- 60.837 nordjyder har sat et personligt kryds hos mig i går. Af hjertet tak, Nordjylland, skriver hun på det sociale medie Instagram onsdag eftermiddag.

Forud for sidste folketingsvalg i 2019 valgte Mette Frederiksen at skifte fra Københavns Omegns Storkreds til Nordjyllands Storkreds for at blive valgt på sin gamle hjemegn i Aalborg.

I den østlige del af Aalborg støvsugede Mette Frederiksen da også stemmerne. Ud af 53.529 afgivne stemmer var 11.124 af dem sat personligt ved Frederiksen.

Det svarer til omkring hver femte vælger i Aalborg Øst-kredsen.

Frederiksen får 48,4 procent af partiets stemmer i Nordjyllands Storkreds.

Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, høster 47.211 personlige stemmer i det nordjyske.

Hun har tidligere vist sig som en stor stemmesluger. Ved valget i 2019 stillede hun op for Venstre i Vestjyllands Storkreds. Her fik hun 28.420 personlige stemmer.

Støjberg har tidligere i valgkampen sagt, at hun ingen forventninger havde om at slå Mette Frederiksen på personlige stemmer.

- Hun er jo landets statsminister, har hun sagt til TV 2.

Inger Støjberg får hele 84,1 procent af Danmarksdemokraternes stemmer i landsdelen.

Foruden dronningeduellen har manges øjne også været rettet mod Nordjylland i valgkampen, fordi det var her, Minksagen begyndte, da der i juni 2020 blev konstateret coronasmitte på en minkfarm i Nordjylland.

Det kulminerede med, at smitten spredte sig, og regeringen meddelte, at alle mink skulle aflives. Det vakte stor vrede blandt især minkavlere.

Landsdelen blev også underlagt en hård nedlukning. Blandt andet blev al unødig trafik på tværs af kommunegrænser og ind i Nordjylland frarådet.

Derfor var spørgsmålet, hvor godt Socialdemokratiet med Mette Frederiksen i spidsen ville klare sig.

Tilsyneladende har nordjyderne tilgivet partiet.

Det samme konstaterede Nordjyske tidligere onsdag, da det stod klart, at Socialdemokratiet har fået 34 procent af stemmerne i Nordjyllands Storkreds.

- Det er nu fortid. Socialdemokratiet står endda til fremgang. En stor del af Nordjylland er med andre ord kommet videre, lød det.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.