Mette Frederiksen skal diskutere forsvar på nordisk topmøde

Mandag holdes et nordisk topmøde om forsvar og grøn omstilling i Oslo, hvor Mette Frederiksen deltager.

Tilbage i maj var der også møde mellem de fem nordisk regeringsledere. Det foregik i København. (Arkivfoto). <i>Martin Sylvest/Ritzau Scanpix</i>

Tilbage i maj var der også møde mellem de fem nordisk regeringsledere. Det foregik i København. (Arkivfoto). Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) skal mandag 15. august til møde med de nordiske regeringsledere i Norges hovedstad, Oslo.

Det oplyser Statsministeriet i Norge ifølge nyhedsbureauet NTB. Statsministeriet i Danmark bekræfter til Ritzau, at Mette Frederiksen deltager.

Ved topmødet vil forsvar og grøn omstilling være på dagsordenen.

Efter det nordiske topmøde vil også Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, dukke op i Oslo til et møde med de nordiske regeringsledere.

De nordiske regeringsledere, der deltager ud over Mette Frederiksen, er Norges Jonas Gahr Støre, Sveriges Magdalena Andersson, Finlands Sanna Marin og Islands Katrin Jakobsdottir.

Mandag var forsvarsminister Morten Bødskov (S) i Malmø, hvor han holdt møde med forsvarsministrene fra Norge og Sverige.

Her var der enighed om, at den russiske invasion af Ukraine betyder, at de tre nordiske lande skal arbejde endnu tættere sammen på forsvarsområdet.

Det styrkede samarbejde omfatter blandt andet, at landene kan bruge både hinandens luftrum og militære infrastruktur for at få bedre kontrol med Østersø-regionen.

Tilbage i maj var de nordiske topledere samlet i Danmark, hvor der blev afholdt et indisk-nordisk topmøde. Her deltog Indiens premierminister, Narendra Modi.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.