Mette Frederiksen stemmer ja: Det er rigtigt for Europa og Danmark

Statsministeren har onsdag morgen stemt. Hun afviser at gisne om, hvad resultatet af afstemningen bliver.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

En kødrand af børn tager imod statsminister Mette Frederiksen (S), mens hun onsdag formiddag går mod Hareskovhallen.

Hun er ankommet midt i den lokale folkeskoles tifrikvarter for at sætte sit kryds ved folkeafstemningen om Danmarks forsvarsforbehold i EU.

Hun stopper flere gange op og får taget selfies med børnene, der råber "Mette, Mette, Mette". Er stemningen ved hallen udtryk for afstemningens resultat, er det et sikkert "ja" til at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Men der er stadig mange vælgere, der på valgdagen er i tvivl om, hvad de skal stemme. Det er fordi, at de er oprigtigt i tvivl, og ikke fordi politikernes argumenter for og imod ikke har været klare nok, mener Mette Frederiksen.

- Jeg synes egentlig, at det er meget klart, hvad ja-sidens argumenter og nej-sidens argumenter er, siger statsministeren.

Hun og regeringen anbefaler et ja til at afskaffe forbeholdet.

- Jeg stemmer ja denne her gang virkelig med hjertet, for jeg mener, at det er det rigtige for Europa og for Danmark og vores fremtid, siger hun til journalister foran valgstedet i Værløse.

Og selv om meningsmålingerne umiddelbart tegner godt for ja-siden og regeringen, afviser statsministeren at gætte på valgresultatet.

- På selve valgdagen gisner jeg aldrig nogensinde om selve valgresultatet, slår hun fast.

Selv om Mette Frederiksen onsdag er meget klar i mælet om, hvad hun stemmer, er der tale om noget af en kovending, i forhold til hvad Socialdemokratiet tidligere har ment om forsvarsforbeholdet.

Tidligere mente regeringspartiet nemlig, at forsvarsforbeholdet skulle bestå, og at det ikke stod i vejen for dansk forsvarspolitik.

Men med statsminister Mette Frederiksen (S) i front henviser Socialdemokratiet i dag til tiden før og efter 24. februar, som er datoen for den russiske invasion af Ukraine.

Og det er også krigen i Ukraine, statsministeren fremhævet som argument for, at danskerne skal stemme ja. Hun mener ikke, det er Europa, danskerne skal frygte, men Rusland.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.