Minister: Juridisk kønsskifte kan give livskvalitet til udsatte

Christian Rabjerg Madsen (S) mener ikke, at det er nødvendigt med en aldersgrænse for juridisk kønsskifte.

Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) mener, at man uanset alder skal have mulighed for at få foretaget et juridisk kønsskifte. (Arkivfoto). <i>Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix</i>

Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) mener, at man uanset alder skal have mulighed for at få foretaget et juridisk kønsskifte. (Arkivfoto). Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Det har affødt kritik fra flere sider, at regeringen vil fremsætte forslag om, at man skal kunne få foretaget juridisk kønsskifte uanset alder.

Men indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen, hvis ressort blandt andet omfatter cpr-registret, forsvarer forslaget.

- Det er en del af en større udspil, der skal give bedre vilkår for en gruppe, der har væsentlig større mistrivsel, flere selvmord og generelt har det svært. Vi håber, at det her kan give dem bedre livskvalitet.

Han understreger, at der i udgangspunktet er tale om en lille, administrativ procedureændring.

- Det, vi taler om her, er ændringer af nogle tal i et cpr-nummer. Og hvis man fortryder, så vil man kunne lave beslutningen om igen.

- Når vi efter at have lyttet til Etisk Råd alligevel har valgt, at der ikke skal være en aldersgrænse, så er det fordi vi ikke mener, at det giver mening.

- Der er tale om et personligt valg, som børn og forældre kan træffe efter at have fået kyndig rådgivning.

- Og har man mødt de forældre og børn, som det her henvender sig til, så ved man, at det kan være forbundet med stor mistrivsel og store frustrationer.

Forslaget indebærer, at børn under 15 år skal have samtykke af deres forældre og skal modtage "alderssvarende juridisk rådgivning".

Etisk Råd er blevet bedt om at tage stilling til forslaget, og et flertal af rådets medlemmer mener, at man satte grænsen et sted omkring 10-12 års alderen.

Pia Kjærsgaard (DF) kalder forslaget "absurd" og vil indkalde ministeren i samråd, fordi "der er mange spørgsmål at stille".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.