Minister om dyster klimarapport: Der peges på løsninger

Klimaminister fremhæver, at statusrapport også peger på løsninger, der kan begrænse klimaforandringer.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) kalder FN-rapport om klimaet dyster læsning på pressemøde. <i>Emil Helms/Ritzau Scanpix</i>

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) kalder FN-rapport om klimaet dyster læsning på pressemøde. Emil Helms/Ritzau Scanpix

- Det er unægteligt dystre konklusioner, som forskerne drager.

Sådan siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) på et pressemøde, hvor FN's klimapanels nye delrapport om klimaforandringerne bliver præsenteret.

Han fremhæver ved præsentationen, at det er nødvendigt at gøre noget ved klimaforandringerne nu, før det bliver for sent.

En hovedkonklusion i rapporten er, at det er nødvendigt, at udslippet af drivhusgasser skal toppe og falde inden 2025. Ellers kan man ikke opnå målet om en maksimal temperaturstigning på 1,5 grader frem mod 2100.

Men selv om ministeren kalder det dyster læsning, er han også optimistisk, fordi klimarapporten også peger på mulige løsninger.

- Det er også glædeligt, at forskerne også peger på muligheder for at løse problemerne, siger ministeren.

Ministeren nævner blandt andet fangst af CO2 som en løsning.

- Det er ret fascinerede. Det er ikke science fiction. Det er noget, vi kan allerede nu.

FN's Klimapanel (IPCC) har mandag offentliggjort den tredje af tre delrapporter om klimaet. Rapporten handler om, hvad der kan gøres for at afbøde klimaforandringerne.

De første to delrapporter udkom henholdsvis i august 2021 og februar 2022. Den første undersøgte omfanget af og årsagen til klimaforandringerne, mens den næste så på klimaforandringernes konsekvenser.

Den danske præsentation foregår på Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Da Dan Jørgensen taler ved indledningen af pressemødet, takker han også forskerne på DTU.

- Lige så stor tak til jer, der hver dag arbejder benhårdt på at finde løsningerne for os andre, siger han.

Ministeren understreger, at det er vigtigt, at der bliver udviklet nye løsninger i Danmark, som resten af verden også kan bruge.

Dan Jørgensen ser rapporten, som både dyster og optimistisk læsning, fordi forskerne peger på løsninger.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden