Minister vil undersøge anklage mod ansat i domkirke om overgreb

Ifølge Berlingske har ansat i domkirke krænket et barn, men beholdt sit job. Minister vil undersøge sagen.

Vor Frue Kirke, Københavns domkirke fik ifølge Berlingske kendskab til anklager om overgreb i 2014. Sagen blev politianmeldt men siden henlagt. <i>Nils Meilvang/Ritzau Scanpix</i>

Vor Frue Kirke, Københavns domkirke fik ifølge Berlingske kendskab til anklager om overgreb i 2014. Sagen blev politianmeldt men siden henlagt. Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil have undersøgt anklager om overgreb og grænseoverskridende adfærd i sag ved Københavns domkirke.

Det skriver Berlingske. Også biskoppens håndtering af sagen skal undersøges af Kirkeministeriet.

Søndag kunne avisen fortælle, at en ansat i Vor Frue Kirke - også kendt som Københavns domkirke - har beholdt sit job til trods for anklager om flere års overgreb mod et barn.

Medarbejderen er fortsat ansat i kirken. Det vækker bekymring blandt kolleger, fordi mange unge konfirmander og medlemmer af drengekoret kommer i kirken.

Overgrebene har ifølge Berlingske fundet sted i 1990'erne.

Til avisen siger Ane Halsboe-Jørgensen, at hun er "dybt rystet" over sagen.

- Den adfærd, der er beskrevet i artiklen, er uforenelig med at arbejde i folkekirken eller andre steder. Det kan ikke siges tydeligt nok, siger kultur- og kirkeministeren.

Offeret er i dag en voksen mand, men fortæller til Berlingske, at han blev krænket seksuelt af manden, da han var mellem 12 og 14 år.

Den formodede krænker har ifølge avisen ledelsesansvar for flere kolleger.

Domkirken fik kendskab til sagen i 2014. Her blev den politianmeldt, skriver Berlingske. Sagen blev dog henlagt på grund af daværende regler om forældelse.

Biskop Peter Skov-Jakobsen siger til Berlingske i en skriftlig kommentar, at han retrospektivt ville ønske, at han dengang havde reageret kraftigere.

Grænseoverskridende adfærd er "helt uacceptabelt", understreger han til avisen.

To andre mænd fortæller, at den ansatte også har krænket dem seksuelt, men at kirkens ledelse ikke blev orienteret om de sager.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.