Brostrøm om vacciner: Vi vil forebygge indlæggelser - ikke smitte

Borgere over 50 år vil være blandt dem, som bliver tilbudt vaccination mod corona i efteråret.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, er med på, at der kommer mere coronasmitte til vinter, men han ser fortsat et samfund uden restriktioner. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, er med på, at der kommer mere coronasmitte til vinter, men han ser fortsat et samfund uden restriktioner. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Formålet med at vaccinere mod coronavirus i Danmark vil fremover ikke være at forebygge smittespredning, men derimod at forebygge alvorlig sygdom, hospitalsindlæggelser og dødsfald.

Det siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, onsdag formiddag på et pressemøde i Statsministeriet.

- En af de ting, vi har lært af de nye varianter, er, at vaccinerne ikke er særligt gode til at forebygge smitte. Der er vi blevet klogere, siger han.

- Men de er særligt gode til at forebygge alvorligt sygdom. Så vi ikke får en stor sygdomsbølge.

Regeringen har sammen med sundhedsmyndighederne på pressemødet fremlagt en plan for, at borgere over 50 år samt særligt udsatte borgere skal tilbydes vaccination mod coronavirus til efteråret. Det sker fra 1. oktober.

Nogle af de mest udsatte grupper får tilbud covid-19 vaccination fra midten i september.

Fokus er at have et samfund uden alvorlig sygdom smitte fremover. Også når efterår bliver til vinter.

- Vi ved, at når vi kommer ind i den kolde tid, får vi mere smitte. Vores strategi er, at vi har et samfund uden restriktioner, men med et basisniveau af sygdomsforebyggelse, siger Brostrøm.

Sundhedsstyrelsen har de seneste måneder været i gang med at planlægge vaccineprogrammet for efteråret.

Vaccinerne skal fortsat placeres i regionale vaccinationscentre i de store byer. Samt kombineres med lokale tilbud hos eksempelvis lægehuse og private vaccinationscentre.

Sundhedsstyrelsen vil desuden følge smitteudviklingen tæt over sommeren. Her vil Sundhedsstyrelsen vurdere, om der skal laves "fokuserede vaccineindsatser" over sommeren. Især til de allermest sårbare.

Der skal også ses på, om der skal foretages en fremrykning af "den planlagte bredere efterårsudrulning af vacciner", fremgår det af styrelsens hjemmeside.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden