Nick Hækkerups datter løfter arven og stryger i Folketinget

Både Fie Hækkerup og Susie Jessen, der er datter af tidligere DF'er Søren Espersen, er valgt til Folketinget.

28-årige Fie Hækkerup (på billedet) er blevet valgt til Folketinget for Socialdemokratiet og følger dermed i sin far, Nick Hækkerups, fodspor. Også Søren Espersens datter er blevet valgt ind. Det er Ole Gade, der er bror til tidligere Venstre-minister Søren Gade, til gengæld ikke. (Arkivfoto). <i>Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix</i>

28-årige Fie Hækkerup (på billedet) er blevet valgt til Folketinget for Socialdemokratiet og følger dermed i sin far, Nick Hækkerups, fodspor. Også Søren Espersens datter er blevet valgt ind. Det er Ole Gade, der er bror til tidligere Venstre-minister Søren Gade, til gengæld ikke. (Arkivfoto). Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Fie Hækkerup, der er datter af tidligere justitsminister Nick Hækkerup (S), er med 5789 personlige stemmer valgt ind i Nordsjællands Storkreds for Socialdemokratiet.

Det fremgår af optællingen fra KMD, der leverer valgresultater.

Hun slår dermed partiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, med 1142 stemmer.

Hækkerup-navnet har i mange år været en integreret del af dansk toppolitik.

Det stoppede dog, da Nick Hækkerup tidligere i år gik af som justitsminister og forlod dansk politik helt for at blive direktør i Bryggeriforeningen. Men nu bliver hans 28-årige datter den næste Hækkerup i Folketinget.

Socialdemokratiet har fået fire mandater i storkredsen, hvilket er et mere, end de havde i forvejen.

Også et andet sted på Sjælland har en datter til en kendt politiker kæmpet for at komme i Folketinget. Og det er lykkedes for 37-årige Susie Jessen fra Danmarksdemokraterne.

Hun er datter af Søren Espersen, som mest er kendt for sine mange år hos Dansk Folkeparti. Han er dog i dag ligeledes at finde hos Danmarksdemokraterne.

Med 1195 personlige stemmer får hun det ene af Danmarksdemokraternes to mandater i storkredsen.

I Sydjyllands Storkreds, hvor Søren Espersen stiller op, snupper han det første af partiets tre mandater. Han er kommet ind med 4996 personlige stemmer.

Også i det vestjyske er der kandidater med familiære bånd.

I Vestjyllands Storkreds stillede Ole Gade op for De Konservative. Han er lillebror til eksminister Søren Gade, der stiller op for Venstre.

Mens Søren Gade brager ind med 17.998 personlige stemmer, misser Ole Gade et af sit partis to mandater. Han har i alt fået 429 personlige stemmer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.