Nye Borgerlige har mistet tillid til spidskandidat i København

Nye Borgerliges hovedbestyrelse har ved et møde torsdag besluttet at vrage spidskandidaten Hans Blaaberg.

Drømmen om en plads i Folketinget blev kort for Nye Borgerliges Hans Blaaberg. Partiets hovedbestyrelse har torsdag besluttet at vrage ham som spidskandidat i Københavns Storkreds. (Arkivfoto). <i>Celina Dahl/Ritzau Scanpix</i>

Drømmen om en plads i Folketinget blev kort for Nye Borgerliges Hans Blaaberg. Partiets hovedbestyrelse har torsdag besluttet at vrage ham som spidskandidat i Københavns Storkreds. (Arkivfoto). Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Nye Borgerliges hovedbestyrelse har torsdag besluttet, at spidskandidaten i Københavns Storkreds Hans Blaaberg ikke må stille op for partiet til næste folketingsvalg. Det skriver Ekstra Bladet.

Det skyldes, at partiet har mistet tilliden til ham, fortæller Jesper Hammer, der er organisatorisk næstformand i Nye Borgerlige, til Ekstra Bladet i en mail.

Den tidligere spidskandidat har efter sigende "dækket over en sag mod ham, som risikerer at skade partiets anseelse i offentligheden alvorligt", skriver Jesper Hammer til Ekstra Bladet.

Ifølge Hans Blaaberg, der til daglig arbejder som politibetjent, er beslutningen truffet på baggrund af en anmeldelse til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

- Der var nogle rygter om en anmeldelse, men jeg havde ikke fået noget at vide. Så jeg kontaktede DUP og fik bekræftet anmeldelsen, men fik også at vide, at de ikke engang var gået i gang med at kigge på den endnu, fortæller Hans Blaaberg til Ekstra Bladet.

Hans Blaaberg er endnu ikke gjort bekendt med anmeldelsen, skriver han på Facebook. Sagen er ikke påbegyndt, fordi anmeldelsens pålidelighed først skal vurderes.

Den tidligere spidskandidat deltog ikke selv i torsdagens hovedbestyrelsesmøde, men modtog besked om afgørelsen over telefonen. Det er han "rigtig ærgerlig over", siger han til Ekstra Bladet.

Nye Borgerliges hovedbestyrelse består af blandt andre formand Pernille Vermund samt medstifter Peter Seier Christensen, Lars Boje Mathiesen og Mette Thiesen.

Hovedbestyrelsen har valgt at give øverste plads på stemmesedlen i Københavns Storkreds til partiets enlige medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Niels Peder Ravn.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.