Officielt indisk besøg åbner for dansk klimareklame

Danske virksomheder får unik mulighed for at reklamere for klimateknologi under indisk premierministers besøg.

Statsminister Mette Frederiksen (S) besøgte sidste år Indiens premierminister, Narendra Modi. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Statsminister Mette Frederiksen (S) besøgte sidste år Indiens premierminister, Narendra Modi. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danmark udnytter langtfra potentialet for eksport af grøn teknologi til Indien.

Det skal der laves om på, når landets premierminister, Narendra Modi, er på officielt besøg i Danmark tirsdag og onsdag.

Det mener Peter Thagesen, der er underdirektør i Dansk Industri.

Netop Dansk Industri er vært ved et møde mellem Narendra Modi, statsminister Mette Frederiksen (S), kronprins Frederik og 16 danske virksomheder fra energi- og klimaområdet.

- Indien er et kæmpe marked med 1,3 milliarder indbyggere, og det er verdens største demokrati. Men vi har faktisk en relativt lille samhandel, siger Peter Thagesen.

Danmarks eksport til Indien ligger omkring 20 milliarder kroner årligt.

- Det er godt nok steget lidt over de sidste par år. Men det er altså stadig kun lidt over én procent af den samlede danske eksport. Så der er et kæmpe potentiale for øget samhandel, siger Peter Thagesen.

Anledningen til det officielle indiske besøg er et grønt strategisk samarbejde, som Danmark og Indien indgik i 2020.

Derfor kommer netop klima og grøn energi til at stå øverst på dagsordenen under premierminister Modis besøg.

Ifølge Peter Thagesen vil de danske virksomheder blandt andet præsentere den indiske delegation for teknologier, der kan mindske vandspild, optimere energiudnyttelsen og skabe vedvarende energi.

- Ofte kender de ikke de løsninger, der skal til for at løse de store udfordringer, de står overfor. Besøget er en helt unik mulighed for danske virksomheder for at få præsenteret og forklaret, hvad de har at byde på.

- Det er en helt fantastisk markedsføringsmulighed, siger han.

Det er første gang i 20 år, at en indisk premierminister er på officielt besøg i Danmark. Mette Frederiksen besøgte Indien sidste år i oktober.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.