Olsen Dyhr fortsætter gerne som Christiansborgs kedeligste dame

Valgrygterne tager til på Christiansborg, og SF ser gerne, at det nuværende centrum fortsætter efter et valg.

SF's sommergruppemøde har i år fundet sted i Karrebæksminde. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

SF's sommergruppemøde har i år fundet sted i Karrebæksminde. Claus Bech/Ritzau Scanpix

De seneste tre år i dansk politik med S-regeringen i front og med støtte fra Enhedslisten, De Radikale og SF har ikke været så ringe endda.

Sådan lyder det fra SF's formand, Pia Olsen Dyhr, i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Karrebæksminde.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, hvor SF står. Vi vil have, at centrum-venstre fortsætter. Jeg kan godt leve med at være Christiansborgs kedeligste dame, siger Olsen Dyhr.

- For der er rigeligt med drama omkring os, og jeg vil gerne stå der, hvor vi er nu, siger hun.

I øjeblikket fylder valgrygterne næsten det hele i dansk politik, og det skyldes De Radikale.

Støttepartiet har truet med at udtrykke mistillid til regeringen, hvis statsminister Mette Frederiksen (S) ikke har udskrevet folketingsvalg, når Folketinget igen samles 4. oktober.

De Radikale vil "have renset luften" i dansk politik efter Minkkommissionens rapport, hvori der var massiv kritik af regeringen og embedsværket grundet håndteringen af aflivningen af alle mink i Danmark under coronakrisen i 2020.

Efter folketingsvalget i 2019 skrev støttepartierne under på et såkaldt forståelsespapir, der betød, at Socialdemokratiet kunne danne en etpartiregering.

Efterfølgende er dele af teksten i forståelsespapiret blevet tolket på forskellig vis. Især Enhedslisten og De Radikale har tørnet sammen.

I forbindelse med sommergruppemødet har SF lanceret 16 såkaldte forhandlingskrav til et regeringsgrundlag efter et kommende valg.

Kravene er ikke ultimative, fastslår Olsen Dyhr, men skal betragtes som en ønskeliste til, hvad en kommende regering skal kæmpe for at opnå i løbet af den næste valgperiode, hvis den altså skal have støtte fra SF.

Blandt de 16 punkter er der fokus på klima, børn og unge samt bedre velfærd. Olsen Dyhr siger, at SF's absolutte hovedfokus vil være på børns trivsel og mere klimahandling.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.